Acum citesti:
Expert Cleaning se extinde în Sibiu
Intreg articolul 6 minute de lectura

Expert Cleaning se extinde în Sibiu

Un nou punct de lucru Expert Cleaning s-a deschis în această lună, în cartierul Ștrand, pe strada Gorjului, nr. 4. Sibienii din această zonă au acces mai ușor acum la un spațiu dotat la standard înalt în care pot curăța atât chimic, cât și ecologic de la covoare, perdele, haine și până la blănuri, haine de piele și echipamente de muncă sau sportive. Deschis de la 10:00 la 18:00 este cea de-a 4 – a locație Expert Cleaning, după Valea Aurie, Vasile Aaron și Mediaș. Personalul este instruit nu doar să preia comenzile ci și pentru furnizarea oricărei informații legate de curățarea și/sau întreținerea materialelor aduse la curățătorie.

Expert Cleaning este afacerea antreprenorului Marius Gligor. Absolvent al Facultății de Inginerie,  a ajuns în lumea afacerilor „în căutarea unui loc de muncă”, după cum povestește chiar el. Am fost curioși să-i aflăm parcursul și să vedem cât de departe își dorește să ajungă cu Expert Cleaning. Citiți în cele ce urmează un interviu despre ambiție, muncă, reușită și secretul unor servicii de calitate în segmentul de piață al curățătoriilor sibiene.   

 

Cum începe povestea dumneavoastră? Când ați intrat prima dată în lumea afacerilor și cu ce anume?

Cu sinceritate trebuie să mărturisesc că nu am fost atras de antreprenoriat, ci antreprenoriatul a apărut ca o necesitate, în căutarea unui loc de muncă. La doi ani de la terminarea facultății, în 1998, am început experiența antreprenorială în conditii dificile, fără experiență, dar cu ambiția de a reuși. Am deschis Fabrica de Oxigen. A fost prima provocare majoră la care a trebuit să răspund. Apoi au urmat altele, dar cu ambiție și multă muncă, am reușit. Dacă privesc în urmă sunt 20 de ani, însă chiar pot spune că am reușit.

Cum vi s-a părut tot acest drum pe care l-ați străbătut? Ați fost, practic, martorul transformărilor în mediul antreprenorial sibian?

Da. Acești 20 de ani au fost cu suișuri și coborâșuri, cu greutăți dar și cu satisfacții, cu multă muncă și multe momente frumoase. În toți acești ani mediul antreprenorial s-a schimbat și totul a devenit o provocare. Trebuiau mereu găsite soluții pentru a te adapta noilor condiții. Dacă la început, în ’98 mediul era mult mai static, fără prea multe cerințe, în ultimii ani a devenit tot mai dinamic, cu tot mai multe aplicații dar și provocări cărora trebuia să le fac față. Și Sibiul s-a dezvoltat mult, însă asta a venit la pachet cu noi cerințe. Trebuia profitat la maxim de apariția noilor tehnologii, necunoscute la noi în țară până atunci, care au creat premisele dezvoltării unor noi produse auxiliare și a unei noi piețe în continuă dezvoltare. Erau provocări cărora am fost obligați să le venim în întâmpinare cu răspunsuri concrete.

Așa a apărut ideea afacerii Expert Cleaning?

Afacerea Expert Cleaning a început în anul 2006. Întreaga suflare sibiană se pregătea pentru Sibiu Capitală Culturală Europeană, iar noi am decis să venim în întâmpinarea cerințelor pieței locale de servicii, în perspectiva acestui eveniment. Era clar că orașul va cunoaște un aflux important de turiști. În acea perioadă s-a dezvoltat puternic sectorul hotelier, iar cel al servicilor de spălătorie-curățătorie venea la pachet cu această dezvoltare a industriei hoteliere.

Și a fost o idee strălucită, pentru că afacerea a evoluat. Câte puncte de lucru Expert Cleaning sunt acum în Sibiu?

La 11 ani de când ne-am deschis porțile am cunoscut o continuă creștere a capacității de prelucrare pentru industria hotelieră, dar și o diversificare a servicilor oferite în special persoanelor fizice cu pretenția unui spălat /curățat profesional. Primul punct de lucru a fost cel din cartierul V. Aaron, de pe strada Semaforului nr. 9. Apoi, pentru a veni cât mai aproape de clienți a urmat un nou punct în Valea Aurie, pe strada Ludoș, bl. 52, iar la scurt timp după aceea a urmat deschiderea punctului de lucru din Mediaș, pe strada C-tin Brâncoveanu, nr. 9, pentru a acoperi și aceasta piață. Nici anul acesta nu stăm degeaba. Începând din luna februarie am deschis un nou punct de lucru în cartierul Ștrand, pe strada Gorjului, nr. 4. Așa venim și în întâmpinarea sibienilor din această zonă.

Ce aduce nou acest ultim punct de lucru?

În mare parte ne bazăm pe aceleași principii cu care i-am obișnuit deja pe clienții noștri. Îi așteptăm și aici cu servicii de calitate, cu un program adaptat tuturor nevoilor (între orele 10:00 – 18:00), dar și cu sfaturi practice privind întreținerea hainelor, covoarelor, mochetelor, perdelelor, a draperiilor și a echipamentelor de tot felul cum sunt acelea de muncă profesionale sau sportive etc. Pe de altă parte, pe lângă curățarea/spălarea profesională a paltoanelor, costumelor, cămășilor, rochiilor, gecilor de puf sau sintetic efectuăm și curățare chimică ecologică a hainelor și a articolelor din piele și blană la înalte standarde de calitate. Cu alte cuvinte, suntem total la dispoziția clienților noștri și în cartierul Ștrand începând din luna februarie a acestui an.

 

Cu siguranță aveți o echipă cu care lucrați. Cât de importanți sunt oamenii într-o afacere?

Cu mâna pe inimă vă spun că echipamentele de ultimă generație care ne garantează o calitate superioară nu sunt suficiente fără o echipă pe măsură. În domeniul serviciilor cei mai importanți sunt oamenii. Noi avem un colectiv deosebit, cu care ne mândrim. Suntem profesioniști, atenți la nevoile clienților și dispuși să venim în ajutorul oricui ni-l cere. În toate punctele noastre de lucru veți întâlni personal gata să vă consilieze în orice problemă legată de domeniul nostru de activitate. Ne-am ales ca principiu de bază IMPECABILUL.

 

Ce vă motivează?

Sincer? Dorința de a face lucrurile cât mai bine. Când oferi servicii oamenilor trebuie să fii constient de faptul că nu te poți juca. Să ai servicii de calitate înseamnă să-ți respecți clienții, iar noi asta facem. Ne respectăm clienții. Asta ne împinge să gândim mereu strategii pentru a atinge standarde de calitate cât mai înalte. Asta ne-a motivat și ne motivează în continuare.

 

Deci sunt și planuri de viitor?

Sigur că sunt. Muncim pentru diversificarea ofertei prin introducerea serviciului de curățenie. Vom oferi servicii de curățenie birouri, spații comerciale, hale industriale, servicii de curățenie pe scările de bloc sau după constructori. Este obiectivul nostru în perioada imediat următoare.

 

Vasile Aaron

Str. Semaforului, Nr.9

L-V: 10:00 – 18:00

 

Valea Aurie

Str. Ludoș, Bl. 52

L-V: 10:00 – 18:00

 

Ștrand

Str. Gorjului, Nr. 4

L-V: 10:00 – 18:00

 

Mediaș

Str. C-tin Brâncoveanu, nr. 9

L-V: 10:00 – 18:00

 

Tel: 0744.799.441

0269.238.366

valea aurie
strand
semaforului

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.