Acum citesti:
ifm își mărește „familia”
Intreg articolul 7 minute de lectura

ifm își mărește „familia”

Fondată în 1969, compania ifm este unul dintre principalii producători de senzori industriali la nivel mondial. Încă de la început, grupul de firme ifm și-a optimizat continuu procesele tehnologice în aproape toate domeniile industriale.

În Sibiu, piatra de temelie a ifm efector s.r.l. a fost așezată pe 22 iunie 2015, iar producția primului senzor a început pe 23 noiembrie. La numai un an de la începerea activității a fost produs senzorul cu numărul 1 milion.                                  

La exact doi ani de când ifm produce la Sibiu, în noiembrie 2017, s-a dat startul unei noi linii de producție și, totodată, unei noi societăți ifm. Este vorba despre ifm prover srl unde se vor produce senzori de presiune. Este o tradiție a companiei să se împartă pe tipurile de produs. Sunt astfel două entități la aceeași adresă. Deschiderea noii societăți a fost posibilă cu implicarea echipei locale și cu ajutorul și efortul celor de la ifm prover din Tettnang/Germania.

Așadar, compania ifm din Sibiu își mărește „familia”!

Planurile de viitor ale companiei includ o creștere anuală constantă a numărului de angajați. Aproximativ 100 pe an. În prezent sunt peste 200 de angajați la ifm efector și peste 20 de angajați la ifm prover. Politica fabricilor se concentrează în mod special pe interesele angajaților. De aceea, obiectivul principal este să ofere un mediu de lucru plăcut în care angajații să-și dorească să petreacă o lungă perioadă din viața lor profesională, toate acțiunile de motivare fiind îndreptate în acest sens.

Motto-ul companiei este „Close to you” (Aproape de tine), dar este mai mult decât atât. Reprezintă filosofia ifm, este abordarea față de client și, totodată, modul în care se încearcă satisfacerea nevoilor acestuia. Același motto se aplică și în cazul angajaților, ifm fiind o companie cu un management deschis, orientat pe om. „Familia ifm” este formată doar din oameni onești, cu spirit de echipă, integri și cu inițiativă, valori pe care compania și-ar dori să le regăsească și în viitorii angajați.

Pentru a vă face o idee depre ceea ce înseamnă să lucrezi într-o companie ca ifm, câțiva dintre angajați au decis să povestească experiențele lor. Simplu, sincer și fără influențe. Este ceea ce le-ar spune tuturor celor care își doresc un loc de muncă la care să meargă cu plăcere.

 

Colectiv tânăr

Ionela Suciu Ionela Suciu,

26 de ani, 1 an și 2 luni de ifm:

„Compania îmi oferă posibilitatea de a mă dezvolta mai mult profesional. Suntem un colectiv tânăr plin de energie și de putere de muncă. Recomand ifm, în primul rând pentru posibilitățile pe care le oferă. De exemplu, avem cursuri gratuite de limbă engleză, aerobic la Aria și multe alte facilități.”

 

 

 

Oportunitate de avansare

Mihaela George

Mihaela Giurgiu,

35 de ani, 2 ani jumătate de ifm:

„Această firmă a fost pentru mine o experiență plăcută și, totodată, surprinzătoare. Sunt aici încă de la început și am avut parte de tot felul de experiențe. ifm este o oportunitate de avansare pentru foarte multe persoane. Suntem o echipă tânără și tocmai din acest motiv i-aș încuraja și pe viitorii noștri colegi să vină. Eu spun că este o oportunitate de carieră profesională pe o perioadă îndelungată.”

 

Se lucrează în două schimburi

Maria Cristinoiu Maria Cîrstinoiu,

46 ani, 1 an și jumătate de ifm:

„A fost o experiență nouă pentru mine. Înainte de ifm am lucrat într-un domeniu diferit, în comerț. Este o oportunitate pentru cei care vor să avanseze, să învețe lucruri noi și sunt o mulțime de facilități. Cea mai nouă dintre ele este cantina. S-a deschis de curând și ne oferă posibilitate de a lua masa la costuri foarte mici. Apoi putem merge la masaj o dată pe săptămână și, foarte important, se lucrează în două schimburi față de alte fabrici. Pe lângă faptul că suntem un colectiv tânăr, se organizează tot felul de activități. De exemplu, vara, avem family day, când putem veni cu familia și este foarte frumos. I se prezintă familiei fabrica și locul unde lucrăm, apoi se socializează afară, la un grătar.”

 

Motivație financiară

 Cheorghe CristinoiuGheorghe Cîrstinoiu,

47 de ani, soțul Mariei:

„Am venit cu soția dintr-un alt domeniu și cu toate astea ne-am acomodat în scurt timp condițiilor de aici. Am fost pentru specializare în Germania. Ai șansa să te dezvolți profesional și o dată ce crești, crește și motivația financiară. Recomand ifm în primul rând pentru condițiile pe care le oferă, condiții pe care ți le-ai dori la orice loc de muncă, indiferent de domeniu.”

 

Angajatul este respectat

Florin FogorosFlorin Fogoroş,

37 de ani, 1 an și jumătate de ifm:

„ifm este o companie serioasă în care angajatul este respectat. Și eu am fost plecat în Germania pentru specializare în domeniu. Este un mediu plăcut în care ne desfășurăm activitatea în condiții bune. Sper ca viitorii colegi să fie la fel de mulțumiți ca noi.”

 

 

Mediu de lucru plăcut

Rebeca IoanaIoana Rebeca,

22 de ani, 6 luni de ifm:

„Este al doilea meu job. Îmi place mediul plăcut de aici. Îmi place că de fiecare dată vin cu drag la serviciu, pentru că nu există stres și nici nu ne mâncăm nervii unii altora. Suntem un colectiv unit, ne înțelegem bine. Sunt foarte multe motive pentru care merită să lucrezi la ifm. Sincer, nu cred că ar exista ceva ce să nu-ți placă aici.”

 

 

Există înțelegere la angajator

Mariana ScarlatMariana Scarlat,

37 de ani, 1 an și jumătate de ifm:

„Am fost plecată de două ori în Germania pentru schimb de experiență. A fost foarte interesant. Am fost încurajată să plec, dar mi-am și dorit. Oricine vrea să vină la ifm o poate face cu toată încrederea. Esențial pentru mine este că la ifm relația dintre angajat și angajator este bazată pe respect și înțelegere. Orice problemă ai, poți să apelezi cu încredere. Există înțelegere, colaborare și întotdeuna se găsesc soluții.”

 

Specializare în Germania

Amalia Maria PredaAmalia Preda,

2 ani și jumătate de ifm:

„Am lucrat în același domeniu, însă am vrut ceva mai bun. Am vrut să avansez. Așa am ajuns la ifm. Plecarea mea în Germania a fost, într-adevăr o oportunitate și un pas înainte. Din punctul meu de vedere este un loc de muncă sigur, se lucrează în două schimburi, ceea ce este un avantaj, iar colegii și șefii sunt oameni cu care se poate discuta deschis. Am recomandat ifm cunoscuților și unul dintre ei s-a angajat aici, lucrează și în ziua de azi și deja a fost promovat.”

 

Transport public asigurat

Simina DeacSimina Diac,

40 ani, 7 luni de ifm:

„Mi-am dorit de mai mult timp să mă angajez la ifm, însă nu am putut, pentru că nu exista transport asigurat. Eu sunt din Ocna Sibiului. De anul trecut însă, compania oferă transport gratuit și nu am mai stat pe gânduri. Transportul gratuit contează foarte mult pentru cei din afara Sibiului. Unul dintre marile atuu-uri ifm este faptul că se află în plină dezvoltare și poți vorbi despre un viitor profesional de durată.”

 

Loc de muncă fără stres

Ana Maria TudoranAndra Todoran,

24 de ani, 7 luni de ifm:

„Unde lucram înainte era cu totul altceva. Lucram cu piese mari. Când am venit aici prima dată nu mi-a venit să cred. Era mult prea liniște și nu credeam că există așa ceva într-o fabrică. Acum m-am convins că există. Ce apreciez cel mai mult la actualul meu loc de muncă este faptul că nu vine nimeni să te streseze, cum era în alte părți. Merită să te angajezi la ifm și numai dacă ar fi să menționez stagiul de pregătire în Germania. Este un avantaj. Îți merge salariul și aici și acolo, iar de la nemți ai ce învăța.”

 

 

24059753_1574236192690030_947976364756663918_o
24130517_1574236449356671_3066738268302495545_o
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.