Acum citesti:
Marquardt sprijină informatizarea școlilor din Județul Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Marquardt sprijină informatizarea școlilor din Județul Sibiu

Picture2
Picture3

Societatea digitală este tot mai prezentă în toate domeniile vieții cotidiene, informatizarea constituind un motor de creștere în întreaga societate, cu un impact tot mai vizibil în educație. În acest domeniu competențele digitale capătă o importanță deosebită.

Marquardt Sibiu a decis de mai bine de doi ani să sprijine acest trend, contribuind prin donații la dotarea mai multor instituții din Județul Sibiu. Începând din 2016, compania a donat 131 computere, 24 de stații de lucru, 10 laptopuri și 5 imprimante, care au ajuns în centre de copii, la organizații neguvernamentale, grădinițe, școli, licee și facultăți, acolo unde tânăra generație le poate folosi pe băncile școlii.

Una din instituțiile sociale care au primit donații de la Marquardt este SOS Satul Copiilor Cisnădie, o organizatie neguvernamentala, care are ca scop asistarea și sprijinul acordat copiilor care au pierdut îngrijirea familiei biologice. Copiii centrului de la Cisnădie au la dispoziție, începând din vara anului 2016, cele 20 de computere donate de Marquardt Sibiu.

Tot în vara lui 2016 compania Marquardt a început o serie de donații de computer pentru Palatul Copiilor, donații care au continuat anual până în prezent. Nu mai puțin de 29 de computere au intrat în dotarea cercurilor de Informatică, Electronică Aeromodelism și Navomodelism. Cercurile respective, grupate sub titulatura Clubul Marquardt, au primit, pe lângă computerele menționate, și o serie de aparate, mașini și scule electrice, diverse dotări și un important sprijin financiar pentru derularea activităților și participarea la concursuri și olimpiade.

La sfârșitul anului 2016, o altă donație de 20 unități centrale și 6 monitoare a fost făcută pentru Policy Center for Roma and Minorities, o organizație neguvernamentală care activează pentru integrarea socială a romilor și altor minorități.

Marquardt a continuat donațiile de aparatură informatică pentru a asigura copiilor și adolescenților accesul la tehnologia de ultimă oră, donând în decembrie 2016 un număr de 12 computere către Școala Primară din Ruși.

La începutul anului 2017 Marquardt a acordat sprijin și Grădiniței nr. 18 din Sibiu, sub forma a 6 laptopuri care sunt folosite de educatoare în procesul didactic. La finalul anului trecut, firma germană a donat alte 10 computere Școlii Gimnaziale din Slimnic.

Un sprijin important l-a primit Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” din Sibiu, care a primit în 2017 două donații totalizând 20 de computere, ceea ce a liceului înființarea celui de-al treilea laborator de Informatică.

Cea mai mare donație de aparatură informatică a fost pentru Facultatea de Inginerie a Universității Lucian Blaga. Instituția de învățământ superior a primit, pentru dotarea mai multor laboratoare și departamente, aproape 50 de computere: 24 de stații de lucru, 20 computere, 4 laptopuri și 5 imprimante.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.