Acum citesti:
Marquardt a gazduit Conferinta Nationala AVE – Asta Vreau Eu!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Marquardt a gazduit Conferinta Nationala AVE – Asta Vreau Eu!

Sedinta foto_
Sedinta foto_-12
Sedinta foto_-2

Compania Marquardt România a găzduit în 01.03.2018 lucrările Conferinţei de Implementare a Proiectului AVE – “Asta Vreau Eu”.

Conferinţa a fost organizată de Marquardt România în colaborare cu Inspecţia Muncii,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi s-a bucurat de participarea reprezentanţilor din partea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din 10 judeţe şi de prezenţa reprezentanţilor mai multor mari companii cu sediul în România.

La mai puţin de 3 luni după încheierea proiectului pilot în Judeţul Sibiu, conferinţa a marcat lansarea şi diseminarea la nivel naţional a Proiectului AVE. Iniţiativa acestui proiect s-a născut la Sibiu în urma unei colaborări foarte bune dintre compania Marquardt România, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Sibiu, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi Şcoala Gimnazială din Slimnic.

Proiectul pilot, care a fost derulat pe parcursul anului 2017, a promovat, prin acţiunile sale, valorile Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării elementelor de prevenire în mediul lucrativ cât şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate în cadrul unor companii şi instituţii. În timp ce s-au familiarizat cu cerinţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, elevii au experimentat în mod direct cele mai căutate meserii şi profesii, pentru a face o alegere informată a drumului profesional pe care îl vor urma după absolvirea şcolii. În acest context, compania Marquardt a iniţiat şi aplicat programe de consiliere şi orientare profesională pentru elevii din ciclul gimnazial.

Sedinta foto_-17.1

Succesul înregistrat la nivelul Judeţului Sibiu a determinat Inspecţia Muncii din Romania să extindă la nivel naţional acest proiect.

“Reuşita deosebită la nivel judeţean a Proiectului AVE ne determină ca, împreună cu Inspecţia Muncii, să extindem această iniţiativă la nivelul întregii ţări. În acest moment punem bazele unui proiect naţional de educaţie privind securitatea şi sănătatea în mediul de muncă şi de orientare a elevilor în carieră”, au precizat organizatorii proiectului.

Pentru stabilirea paşilor de urmat s-au deplasat la Sibiu reprezentanţii ITM din Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Bihor, Braşov, Dolj, Galaţi, Neamţ, Tulcea şi reprezentanţii unor companii din aceste judeţe. Acestora li s-au alăturat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu şi firma 3M, delegaţi ai altor autorităţi locale,  ai Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu şi Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Participanţii au dezbătut etapele de derulare a proiectului, metodele de elaborare a metodologiei de punere în practică a proiectului, necesităţile de adaptare a legislaţiei-cadru şi mijloacele de promovare a proiectului.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.