fbpx
Acum citesti:
Romania, pe locul II in UE la saracie si excluziune sociala
Intreg articolul 2 minute de lectura

Romania, pe locul II in UE la saracie si excluziune sociala

Tara noastra se pozitioneaza pe locul II la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste riscul de saracie si de excluziune sociala. Studiile realizate de catre Eurostat arata ca tara noastra este flancata in nefastul top de catre Bulgaria si Grecia. Conform institutiei europene de statististica in 2017, in tara noastra, mai bine de 35% dintre romani se aflau in risc de saracie si excluziune. Bulgaria sta cel mai prost, cu 38,9% din populatie aflata in categoriile de risc. Nici grecii nu stau mai bine. In cazul tarii lor, Eurostat indica faptul ca saracia ar putea afecta 34,8% din populatie.

La polul opus tara cu cel mai mic risc de saracie este Cehia. Aici doar 12,2% dintre locuitori risca sa fie atinsi de saracie. Locul II in topul tarilor unde saracia si excluziunea nu reprezinta o problema este ocupat de catre Finlanda si ultima pozitie a podiumului este adjudecata de catre Slovacia.

In ciuda faptului ca suntem pe pozitie fruntasa in ceea ce priveste riscurile asociate saracieie, statisticienii europeni spun ca analizele pe termen lung arata o scadere a riscului de saracie. Din 2008 si pana  anul trecut cand s-a incheiat perioada de analiza a datelor scaderea inregistrata a fost de 8,5 puncte procentuale.

La nivel european, in 2017, 112, 9 milioane de persoane a fost expusa riscului de saracie sau excluziune sociala.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.