fbpx
Acum citesti:
Transgaz își golește conturile la cererea Guvernului
Intreg articolul 1 minute de lectura

Transgaz își golește conturile la cererea Guvernului

Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, va contribui şi ea cu resurse suplimentare la bugetul statului, la solicitarea Guvernului, scrie www.economica.net. Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz, societate controlată de statul român, are pe ordinea de zi de luna viitoare un punct suplimentar, care arată că şi societatea care administrează reţeaua naţională de transport al gazelor îşi va goli conturile.

“Distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate în conturile “rezultat reportat” și/sau “alte rezerve”; este punctul suplimentar pe odinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Transgaz, care va avea loc la data de 3 decembrie.

Potrivit unor calcule făcute de profit.ro, în cele două conturi se afla, la jumătatea anului, suma cumulată de circa 2,66 miliarde lei. Dacă întreaga sumă ar fi distribuită sub formă de dividende, Ministerul Economiei, ca acționar majoritar, ar încasa peste 1,5 miliarde lei.

Transgaz este a treia companie de stat căreia Guvernul îi goleşte conturile în acest an, după Romgaz și Nuclearelectrica.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.