fbpx
Acum citesti:
MFP a lansat o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie
Intreg articolul 2 minute de lectura

MFP a lansat o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice anunta ca a fost lansata cea de- treia emisiune aniversara de titluri de stat catre populatie. Emisiunea se face cu ocazia sarbatoririi Centenarului Marii Uniri si este parte a programului TEZAUR- editia Centenar.

Titlurile au valoare de un leu, perioada de maturitate de pana la 2 ani, o dobanda de 4,5% neimpozabila si pot fi achizitionata pana in 12 decembrie in mediul rural sau 13 decembrie prin reteaua de oficii postale ale Postei Romane si pana in 14 decembrie daca sunt achizitionate de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului.

Valoarea maxima pe care o poate investi fiecare in parte in aceasta emisiune  de titluri este de 200.000 de lei.

Dupa incheierea perioadei de subscriere, Ministerul Finantelor va organiza si o tombola. Premiul va fi o dobanda bonus de 5 mii de lei. Tombola va avea o mie de castigatori.

 

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori.

După încheierea perioadei de subscriere MFP va organiza o tombola pentru toti investitorii în cadrul programului Tezaur – editia Centenar. Astfel, 1000 de investitori selectați vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor.

Lista câștigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal ci doar informații indicative ale câștigătorilor.

Câștigătorii bonusului de dobândă vor fi notificați de către MFP și se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poștal al Companiei Naţionale Poşta Română – S.A.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.