fbpx
Acum citesti:
Bancnota aniversara, lansata chiar de Ziua Nationala
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bancnota aniversara, lansata chiar de Ziua Nationala

Dupa monedele speciale, de astazi Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic o bancnota aniversara, dedicata colectionarilor. Aceasta are o valoare nominala de 100 de lei si este dedicata Centenarului. Cei care doresc sa o aiba in colectie trebuie sa se grabeasca pentru ca sunt tiparite doar 10.000 de exemplare. Poate fi achizitionata la pretul de 150 de lei din sucursalele regionale ale BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

De culoare predominanta albastru, cu elemente care impiedica falisficarea, bancnota are dimensiuni de 147x82mm . Pe aversul acesteia in partea dreapta apare portretul regelui Ferdinand I si al reginei Maria. Sub acestea, pe doua randuri sunt inscrise numele acestora si anii de viata. In zona centrala bancnota prezinta o imagine a Marii Uniri. Tot pe avers bancnota are stema Romaniei, denumirea bancii centrale, sigla acesteia, semnaturile guvernatorului si casierului central sau data punerii in circulatie, adica 1 Decembrie.

Reversul infatiseaza intrarea in Bucuresti a alaiului regal de la ! Decembrie 1918, un fragment din buzduganul regelui Ferdinand I, 4 femei imbracate in costume populare venite din Basarabia, Romania, Tara Ardealului si Bucovina dar si o atentionare conform careia “FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR”.

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.