fbpx
Acum citesti:
ShoeBox by We Help Sibiu in parteneriat cu AUCHAN SIBIU
Intreg articolul 5 minute de lectura

ShoeBox by We Help Sibiu in parteneriat cu AUCHAN SIBIU

Ca în fiecare an, Asociația „We Help!” Sibiu este partener al programului „ShoeBox”, proiect prin care dorește să aducă zâmbetul pe buze copiilor cu o situație materială dificilă. sunt și anul acesta parteneri ai programului „ShoeBox”,

„ShoeBox, pentru noi, reprezintă o încercare mică de a face lumea un loc mai bun. Luna decembrie este acea perioadă a anului în care încercăm să fim mai buni și să ne asigurăm că măcar de Crăciun fiecare copil să aibă șansa de a deschide un cadou. Este șansa fiecăruia de a pune un zâmbet pe fața unui copil de sărbători.

Cadoul din cutia de pantofi

“ShoeBox” este o inițiativă de ajutorare a copiilor din familii cu posibilități materiale reduse, campanie începută în anul 2007 de o familie din Cluj. Conceptul presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi, de aici și denumirea ShoeBox. Cutiile trebuie să fie frumos ambalate și prezentate la centrul de colectare nesigilate pentru a fi sortate în funcție de viitorul destinatar. Aici sunt repartizate pe categorii: băiat sau fată, cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani

Pe lângă scopul caritabil al acțiunii, proiectul urmărește responsabilizarea celor care oferă cadourile, de aceea nu se acceptă donații în bani și se dorește ca persoanele care participă la această acțiune, să-și ia timp pentru a cumpăra sau a pregăti un cadou cu drag, pentru a ambala cutia și a o aduce la centrul de colectare.

Centru de colectare Auchan Sibiu- in incinta Shopping City Sibiu program ora 16-20 in perioada 4 – 18 decembrie

Mai multe informații despre acțiunea de colectare de la Sibiu puteți găsi pe site-ul Asociației We Help www.wehelp.sibiu.ro sau pe www.shoebox.ro.

Asociația „We Help” este o organizație umanitară, bazata doar pe voluntariat, neguvernamentală, apolitică și non-profit, iar proiectul „ShoeBox” este o campanie pentru colectare de cadouri și distribuirea lor către copiii din familii defavorizate.

 

Mai jos, vă prezentăm câteva sfaturi utile despre cum se face un cadou „ShoeBox”: 

Pasul 1 – Ai nevoie de:
• o cutie goală de pantofi (corpul și capacul)
• hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.
• foarfecă/cutter
• timp și/sau bani pentru a cumpara lucrurile pe care vrei să le daruiești unui copil de varsta și genul ales de tine
• rabdare …

Pasul 2

Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi. Ai mai jos câteva sugestii:
-dulciuri (ex.ciocolata, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt);
-articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva;
-jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului;
-produse de igiena personala: perie și pasta de dinți, săpun, șampon, gel de duș;
-o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare)
-articole de îmbrăcăminte: un fular, căciula, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel;
-poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să facă vreo ispravă copiii… Lumânarea nu trebuie sa fie neapărat ceva „fancy”, ci una „folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric).
-orice alt cadou de care știți ca s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor

Pasul 3

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.

Având în vedere experiențele din anii trecuți, dați-mi voie să vă fac câteva specificații:
• Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde.
• Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc).
• Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.
Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.