fbpx
Acum citesti:
Ce pregătește Facebook?
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ce pregătește Facebook?

Comunitatea Facebook a intrat în febra ”10 years challange”, campanie care încurajează utilizatorii să publice poze de acum 10 ani vs o poză actuală. Deja există grup de Facebook, pagina oficială (cu peste 67k de fani) în care oamenii postează colajele foto.

Dar ce se ascunde de fapt în spatele unei inițiative amuzante în care aparent tot ce facem este să le arătăm prietenilor cât am mai îmbătrânit? Ei bine, vocile sceptice sunt de părere că toate aceste poze vor fi folosite pentru dezvoltarea algoritmului de recunoaștere facială indiferent de vârstă. Un pas mic pentru noi descoperiri în ceea ce privește Inteligența Artificială și modul de navigare pe internet.

Când Amazon a introdus tehnologia recunoașterii faciale în 2016, agențiile guvernamentale și poliția au fost primele organizații care au achiziționat-o, așa că identificarea criminalilor și a infractorilor a devenit mult mai ușoară. Dar Amazon a fost repede împiedicată să mai vândă acest soft, datorită demersurilor Uniunii pentru Drepturile Civile Americane.

Până la urmă cu sau fără consensul nostru de a fi parte din ”mișcarea” #10yearchallange, este important să știm cum, cui și cât distribuim din informațiile despre noi, pentru că de fapt informația este liantul dintre realitate și virtual.

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.