12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Plafon de 1 miliard de lei pentru programul „Investeste in tine”

Cele mai citite

Programul guvernamental „Investeste in tine” prin care romanii pot accesa credite garantate de stat in proportie de 80% pentru a face cursuri de calificare sau recalificare are in acest an un plafon maxim de un miliard de lei. Decizia a fost luata in cadrul sedintei de astazi a executivului. Plafonul acordat anul trecut a fost de 600.de milioane de lei.
Tipurile de credit acordate cat si sumele acestora variaza in functie de varsta.Tinerii cu varste de pana in 26 de ani „pot apela la credite fara dobanda, garantate in proportie de 80% de catre stat, de maxim 40.000 de lei, pentru plata cursurilor, cartilor, rechizitelor, revistelor de specialitate, plata cursurilor de specializare/calificare, de pregatire profesionala, taxe de studii inclusiv master, doctorat, MBA, plata chiriei si a utilitatilor, plata locurilor de cazare in caminele studentesti, a unei parti din constructia unei locuinte sau achizitia unei locuinte, achizitionarea de calculatoare, laptopuri, imprimante, softuri de specialitate”, se explica in Hotararea de Guvern adoptata joi.
In situatia in care cei care obtin creditele se angajeaza pe perioada derularii creditului isi pot suplimenta suma creditata cu 20.000 de lei.
Nu sunt lasati la o parte nici cei care au depasit varsta de 26 de ani. Acelasi proiect de dezvoltare personala si profesionala ofera credite si in cazul celor cu varste de pana in 55 de ani numai ca, in cazul acestora, limita maxima a creditului este de 35.000 de lei. Si aici este posibila suplimentarea sumei cu inca 20.000 de lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza pe perioada derularii creditului. Atentie insa, perioada de scadenta ramane aceeasi chiar daca suma a fost suplimentata!
 
 
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect