fbpx
Acum citesti:
Unde ajungem? Nou minim istoric, euro se apropie rapid de 4,7 lei
Intreg articolul 2 minute de lectura

Unde ajungem? Nou minim istoric, euro se apropie rapid de 4,7 lei

Doar două zile a luat monedei europene să depășească 4,68 lei și să se apropie foarte aproape de 4,69 lei, scrie www.digi24.ro. Vineri moneda unică a depășit și acest prag ajungând la 4,6975. Moneda unică a crescut vineri la nivelul de 4,6975 lei, o creștere de 0,18%, respectiv 0,0085 lei față de nivelul înregistrat miercuri. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,1192 lei, în creștere cu 0,16% (0,0066 lei) față de cotația de joi.

Episodul creșterii susținute a monedei unice a început săptămâna trecută. De atunci a existat o singură ședință valutară la BNR în care leul s-a întărit. Într-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD au spus săptămâna trecută că Guvernul ar fi făcut tot ce îi stă în putință pentru a aduce euro în economia românească.

Măsurile enumerate de comunicatorii PSD au inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea exportatorilor. Tot săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că devalorizarea monedei naționale reprezintă o reacție a piețelor valutare și monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.