fbpx
Acum citesti:
Piața de mașini noi din Sibiu aproape s-a dublat în luna ianuarie. Top 10 mărci auto, preferate de sibieni
Intreg articolul 3 minute de lectura

Piața de mașini noi din Sibiu aproape s-a dublat în luna ianuarie. Top 10 mărci auto, preferate de sibieni

Sibienii au luat cu asalt showroom-urile de autoturisme în luna ianuarie, datele oficiale obținute de Sibiu 100% arătând că au fost înmatriculate un număr aproape dublu de mașini noi în comparație cu prima lună din 2018.

Județul Sibiu a reușit să înmatriculeze în luna ianuarie 2019 227 de autoturisme noi, în condițiile în care în urmă cu un an erau înmatriculate numai 125 de astfel de vehicule. Creșterea este una majoră, de 81,6%, demonstrând că piața de mașini sibiană are un potențial foarte mare. Pe lângă mașinile noi, sibienii au mai cumpărat și aproape 1.000 de autoturisme second-hand de import, majoritatea din Germania, însă la acest capitol situația nu este una ascendentă, ci dimpotrivă este în ușoară scădere. Mai exact, 958 de autoturisme SH au fost înmatriculate pentru prima dată, față de 1058, câte fuseseră înmatriculate anul trecut, în ianuarie, ceea ce reprezintă o scădere de -9,5%. Această scădere a fost balansată de achizițiile de pe piața internă, mașini reînmatriculate, cum sunt ele denumite oficial. Cele 1006 autoturisme second-hand cumpărate de pe piața locală au fost mai multe cu 6,7% față de nivelul de anul trecut (943 unități).

În total, în luna ianuarie au fost cumpărate 2.191, noi și second-hand, cu 3% mai multe față de cele 2.126 cumpărate în ianuarie 2018. Ponderea autoturismelor noi a fost de aproximativ 10% din totalul achizițiilor.

În ceea ce privește mărcile preferate de sibieni, s-au produs unele modificări în topul celor mai vândute mașini, în special pe segmentul de vehicule noi. Dacă cea mai vândută marcă rămâne Dacia, care a înregistrat un avans de 164% față de anul trecut, cea mai vândută marcă de import nu mai este Volkswagen, marca germană fiind de altfel singura care a înregistrat o scădere față de anul trecut (cu 25% mai puține mașini noi înmatriculate în Sibiu). Hyundai a devenit marca preferată de import, dar cele mai mari creșteri le-au avut Toyota, Renault și Suzuki.

Pe segmentul de mașini rulate, cele mai cumpărate mașini din import, second-hand, au fost Volkswagen, 257 exemplare, urmate de Audi, 104, Opel, 91, și BMW, 84. De pe piața internă, cele mai cumpărate au fost Volkswagen, 236 unități, Opel, 118, Dacia, 76, și BMW, 74 de mașini.

Citiți în ediția de print care va fi difuzată începând din 16 februarie care au fost modelele preferate de sibieni la începutul lui 2019.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.