fbpx
Acum citesti:
Klaus Iohannis a anunțat că va trimite legea bugetului la Curtea Constituțională
Intreg articolul 2 minute de lectura

Klaus Iohannis a anunțat că va trimite legea bugetului la Curtea Constituțională

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat în cadrul unei declarații de presă că va sesiza CCR în legătură cu legea bugetului pe 2019. “Este un buget nerelaist, supraevaluat și întârziat. Are aspecte clare de neconstituționalitate”.

Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu legea bugetului pe 2019: „Există, însă, din păcate, și aspecte de neconstituționalitate în acest buget. Bugetul rușinii naționale nu doar că pune în pericol economia românească, are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate de România față de UE, din care facem parte. Se încalcă unele drepturi fundamentale. S-a ignorat rolul Consiliului Fiscal. Se aduce atingere principiului descentralizării și principiului subsidiarității. Pentru toate acestea, voi sesiza azi CCR pe bugetul pentru 2019, bugetul rușinii naționale”.

Klaus Iohannis a fost foarte critic la adresa PSD în declarația făcută în fața jurnaliștilor: „De fapt, PSD-ul nici nu guvernează pentru români și pentru România. PSD-ul guvernează pentru Dragnea. PSD-ul este incompetent și incapabil să conducă România. Despre buget, bugetul rușinii naționale. Asta este bugetul propus pentru 2019”.

Iohannis susține că „este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget PSD-ul încearcă să acopere nereușitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiției și asta este prima mare minciună din buget”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.