fbpx
Acum citesti:
Camera de Conturi Sibiu a câștigat procesul cu Romgaz
Intreg articolul 2 minute de lectura

Camera de Conturi Sibiu a câștigat procesul cu Romgaz

Camera de Conturi Sibiu a câștigat procesul cu Romgaz prin care compania de gaze cerea anulare unor acte administrative. Camerea de Conturi acuza Romgaz, că a livrat o cantitate mai mare de gaze la un preț mai mic decât cel de piața liberă, că a efectuat plați nelegale de servicii de asistență juridică cu prestatori externi, deși avea propriii angajați și că a acordat un spor de lucru peste programul normal de lucru, fără a fi demonstrat prin documente legale.

Potrivit sentinței, „instanța admite recursul declarat de pârâta Curtea de Conturi a României în nume propriu şi pentru Camera de Conturi Sibiu împotriva sentinţei administrative nr. 527/2018, pronunţate de Tribunalul Sibiu – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosar nr. 2375/85/2016. Casează în parte sentinţa atacată şi rejudecând în limitele casării: Respinge acţiunea reclamantei Societatea Naţională de Gaze Naturală ”ROMGAZ” S.A. şi în ceea ce priveşte anularea măsurii stabilite la pct. II a în actele administrative contestate. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. Respinge ca nefondat recursul declarat de reclamanta Societatea Naţională de Gaze Naturală ”ROMGAZ” S.A împotriva aceleiaşi sentinţe.”

Anul trecut, Tribunalul Sibiu dăduse câștig de cauză Romgaz, prin sentința administrativă care a fost desființată acum de Curtea de Apel: „Anulează partial încheierea nr. 94 emisă la data de 17.08.2016 de către pârâta Curtea de Conturi a României, decizia nr. 26 emisă la data de 01.06.2016 de către pârâta Camera de Conturi Sibiu, precum si raportul de control nr. 12443 întocmit la data de 06.05.2016, în ceea ce priveste măsurile stabilite la pct. I a, pct. II a si partial măsura de la pct. II e, respectiv referitor la suma de 1.818.636 lei, reprezentând suma inclusă în salariul aferent sporului pentru lucru sistematic peste program în perioada 01.08.2014-31.12.2014. Respinge restul pretentiilor.”

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.