5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Darius Vâlcov, „eminența cenușie” a PSD, și-a dat demisia de la Guvern. Au fost demise șefele ANAF și CNAS

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, potrivit unor surse guvernamentale citate de mai multe publicații. UPDATE: Oamenii săi din instituții au fost demiși.
„Eminența cenușie” a programului de guvernare al PSD, program cu care aceștia au câștigat alegerile și pe care echipa condusă de Liviu Dragnea a încercat să-l impună în cei doi ani și jumătate de la alegeri, a avut o întrevedere cu Viorica Dăncilă, după care și-a prezentat demisia.
ACTUALIZARE: Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, și șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, oameni impuși de Darius Vâlcov, nume impuse de acesta în funcții, au fost demise. La șefia ANAF revine Mirela Călugăreanu, care a mai condus instituția în perioada guvernării Tudose, iar la CNAS a fost numit interimar actualul vicepreședinte Răzvan Teohari Vulcănescu.
Viorica Dăncilă anunțase încă de săptămâna trecută, după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, că vrea să se despartă de doi oameni, Anca Alexandrescu, consilier pe comunicare, și Darius Vâcov, consilier pe probleme economice. Vâlcov este autorul, printre altele, al celebrei OUG 114.
Darius Vâlcov are o condamnare pe fond, de 8 ani de închisoare, pentru corupție, care nu este însă definitivă, și mai are alt dosar în derulare. El a fost primar al orașului Slatina, condamnarea sa fiind pentru fapte comise în această funcție.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect