13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Grupul Marquardt și-a îmbunătățit poziția pe piață în 2020

Cele mai citite

Rezultate financiare pe anul trecut

Deși anul 2020 a adus scăderi ale vânzărilor, Grupul Marquardt a reușit în trimestrul IV rezultate foarte bune, recuperând pierderile din vară și limitând efectele negative ale crizei covid-19. Compania multinațională a generat vânzări de 1,2 miliarde euro în 2020, înregistrând în pandemie o scădere de 13% față de 2019, însă a avut rezultate superioare în comparație cu industria automotive globală, care a scăzut cu 16%. În paralel, compania a înregistrat creșteri importante în zona electromobilității.

„Anul financiar 2020 a fost caracterizat de o volatilitate extremă. Angajații noștri din întreaga lume au demonstrat adaptabilitate și tărie de caracter, ceea ce ne-a permis să câștigăm clienți noi, chiar și în condițiile dificile ale pandemiei”, a declarat Dr. Harald Marquardt, CEO al Marquardt Group. „Am continuat procesul de transformare a companiei și ne-am concentrat pe dezvoltarea unor noi produse în segmente aflate în creștere, cum ar fi cele pentru electromobilitate, interioare de vehicule sau soluții inteligente pentru aparatură electrocasnică. Aici am reușit chiar să ne înbunătățim poziția de piață.”

Motorul vânzărilor: sistemele de management al bateriilor electrice

Deși vânzările globale de vehicule au scăzut în 2020, Marquardt a beneficiat de transformarea industriei automotive și de creșterea cererii de vehicule electrice. Compania și-a dublat vânzările de sisteme de management al bateriilor și a continuat cursa de dezvoltare a componentelor pentru vehicule acționate cu hidrogen. S-au vândut bine și sisteme electronice de închidere pentru vehiculele electrice sau cele de baterii pentru vehicule comerciale, panourile de comandă pentru utilaje folosite în construcții și agricultură, senzorii și elementele de comandă pentru aparatura electrocasnică sau pentru unelte de mare putere.

Iluminatul ambiental multifuncțional pentru Mercedes S-Class

Unitatea de Business Automotive, care a generat aproape 80% din vânzările Marquardt, a avut succes cu panourile touchpad pentru automobile premium și panourile de comandă amplasate pe volan. Marquardt a lansat în premieră în 2020 iluminatul activ ambiental de interior pentru noul model de Mercedes S-Class. Dotat cu până la 320 celule LED controlabile individual, sistemul funcționează și ca feedback cu efecte de iluminat pentru sistemul de voice recognition, ca element de avertizare sau ca indicator al modificărilor de temperatură aduse de operarea aerului condiționat.

Investiții în cercetare și dezvoltare

În ciuda crizei, Marquardt a făcut numeroase investiții în filiale, mai ales în domeniul Cercetare și Dezvoltare. În Pune, India, compania și-a transferat Centrul R&D într-o clădire nouă, în care peste 400 ingineri lucrează la dezvoltarea de soluții mecatronice. Filiala Marquardt din Ichtershausen, Germania, și-a triplat suprafața de producție, logistică și spațiile administrative.

În paralel Marquardt Sibiu a inaugurat centrul Marquardt Business Services, care oferă servicii filialelor de pe mai multe continente, și a extins Centrul de Cercetare și Dezvoltare, care ocupă în prezent două etaje ale unui complex de birouri din centrul Sibiului.

Mourad Halilou, Manager General al Marquardt România, subliniază trendul de creștere al firmei chiar și în anul pandemiei: “Extinderile Marquardt Business Services și creșterea Centrului R&D au adus o majorare de aproape 40% a spațiilor de birouri. În 2020 am adăugat celor aproape 260 milioane euro investiți până acum la Sibiu alte noi investiții operaționale de peste 8 milioane euro pentru a aduce tehnologii și linii noi: mașini de injecție multi-componente pentru secția de Mase Plastice, iar pentru secția Vopsire & Laser am adăugat mașinii de vopsit robotice un modul suplimentar pentru vopsele UV. Marquardt Sibiu continuă creșterea accelerată”.

Din cauza contracției pieței globale, Grupul Marquardt a fost nevoit să ajusteze structura personalului în unele din filiale, ajungând la 10.600 de angajați la nivel global. Pe de altă parte, Grupul a creat noi locuri de muncă, în principal în Software Development. Marquardt Group folosește serviciile a 1.300 ingineri și specialiști IT. Cheltuielile pentru Cercetare și Dezvoltare ale Grupului au însumat peste 10% din cifra vânzărilor. În anul 2020 compania a înregistrat 63 de noi patente.

Responsabilitate socială

Compania și-a luat în serios și responsabilitățile sociale, ajutând în lupta împotriva pandemiei. De la debutul pandemiei, Marquardt România a făcut două donații însumând 33.000 euro către Spitalul Clinic Județean Sibiu, contribuții vitale pentru achiziționarea kiturilor de testare covid, punerea în funcțiune a stației de testare PCR nou achiziționate și construirea unui pavilion modular la Secția de Boli Infecțioase. Filiala Marquardt Switches din Cazenovia, Statele Unite ale Americii, și-a adaptat producția pentru a furniza industriei medicale componente pentru aparatura de respirație asistată folosită în secțiile ATI și a donat spitalelor din statul New York componente de conectică necesare pentru aparatele de oxigen.

Fotografii de presă:

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Dr._Harald_Marquardt:
Dr. Harald Marquardt: „În 2020 am continuat să ne îmbunătățim poziția pe piață față de competitorii noștri globali.”

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Mourad_Halilou:
Mourad Halilou: „În afară de extinderile Marquardt Business Services și Centrul R&D, Marquardt Sibiu a avut și investiții operaționale de peste 8 milioane euro.”

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Productie_Sisteme_de_Management_Baterii: Marquardt și-a dublat vânzările de sisteme de management al bateriilor în 2020.

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Productie_Iluminat_Activ: La filiala din Ichtershausen, Germania, se produc sistemele de iluminat activ pentru Mercedes S-Class.

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Centrul_de_Servicii_Sibiu: Marquardt Business Services Sibiu asigură servicii pentru filialele Marquardt de pe patru continente.

Marquardt_Fotografie_de_Presa_Cifre_2020: Indicatori de bază pentru anul financiar 2020 al Grupului Marquardt.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect