Connect with us

Economie

Lucrările la termocentrala Romgaz de la Iernut sunt realizate în proporţie mai mică de 90%

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Lucrările la centrala termoelectrică de la Iernut sunt realizate într-o proporţie mai mică de 90%, iar din punct de vedere al execuţiei (execuţie care face parte din investiţie), lucrările au fost realizate în proporţie de aproximativ 65 – 70%, în calcul fiind luate lucrările care au mai rămas de executat din ceea ce este proiectat şi lucrările pentru care nu există încă proiecte, informează Romgaz printr-un raport remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

Din punct de vedere general “Turnkey project”- proiect (proiectare, execuţie, instruiri, cursuri etc.), investiţia este finalizată aproximativ 80%.

Aceste date sunt cuprinse în raportul tehnic de evaluare cantitativă şi calitativă întocmit în urma expertizei tehnice şi economice a lucrărilor executate la proiectul de investiţii “Dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaze” (Raport tehnic), primite de Romgaz.

Compania Romgaz va transmite Raportul tehnic către autoritatea finanţatoare, Ministerul Energiei, pentru luare la cunoştinţă şi către antreprenorul cu care Romgaz a contractat execuţia lucrărilor, Asocierea Duro Felguera – Romelectro, pentru analiză şi, după caz, formularea de obiecţiuni.

PUBLICITATE

“Facem precizarea că, la momentul de faţă, Raportul Tehnic este analizat şi de către SNGN Romgaz SA. În măsura în care vor apărea noi date şi informaţii legate de execuţia şi modul de finalizare a proiectului de investiţii, vom informa, în mod corespunzător, acţionarii şi investitorii”, se mai menţionează în raport.

Directorul general al societăţii de gaze, Aristotel Jude, a declarat luni că Romgaz analizează posibilitatea de a încheia un nou contract tot cu asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea centralei de la Iernut, însă va cere garanţii acestor companii şi nu va plăti nimic în plus. Potrivit acestuia, centrala va fi gata până la finalul anului viitor.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.

În această vară, Romgaz a reziliat contractul din cauza întârzierilor. (AGERPRES)

PUBLICITATE

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ