Connect with us

Economie

305 locuri de muncă pentru şomerii sibieni

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

SOMERI AJOFM MEDIAS  1
Bannet continental 29 aprilie

Şomerii sibieni au la dispoziţie în această perioadă peste 300 de locuri de muncă vacante, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu. Cele mai multe dintre acestea, aproape 200 sunt diponibile în Sibiu, alte 67 de slujbe sunt pentru Agnita, în timp ce în Cisnădie sunt disponibile doar 15 şi respectiv câte 4 posturi libere în Mediaş.

Din totalul locurilor de muncă, numai 38 se adresează persoanelor cu studii superioare, printre meseriile solicitate numărându-se cele de administrator baze de date, analist cumpărări,consilier juridic, inginer de sistem software, ingineri, inspector de specialitate în administraţia publică, programator sau şef proiect.

În schimb, persoanele fără studii superioare au la dispoziţie 267 de slujbe. Cele mai multe sunt pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor, lucrător comercial, croitor, casier, femeie de servici, montatori subansamble sau operatori.

La sfârşitul lunii aprilie 2013 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 8.321 şomeri, din care 3.447 femei, rata şomajului înregistrând  valoarea de 4,51%.  Faţă de sfârşitul lunii martie 2013 numărul şomerilor înregistraţi a scăzut cu 446 de persoane iar  rata şomajului  a înregistrat o diminuare cu 0,24 puncte procentuale.

În cursul lunii aprilie  2013 un număr de 732 persoane au fost angajate  ca  urmare a  acordării serviciilor realizate de AJOFM Sibiu.

 

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *