5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Municipalitatea medieşeană va face economii de peste 300.000 lei la factura de energie electrică

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Reprezentanţii municipalităţii medieşene au demarat recent un proiect pentru reducerea costurilor la consumul de energie electrică la  şcoli dar şi la clădirile publice din oraş. Potrivit edilului-şef al Mediaşului, Teodor Neamţu, a fost desfăşurată o licitaţie publică la care  au participat 135 de operatori de energie electrică, în urma căreia urmează să se economisească aproximativ 70.000 lei de la unităţile  de învăţământ medieşene.

Astfel, începând cu data de 1 august au beneficiat de preţul obţinut la Bursa Română de Mărfuri 13 unităţi  de învăţământ care au avut avizele tehnice de la Electrica, conform contractului de furnizare, iar de la 1 septembrie vor beneficia de  acest preţ şi celelalte 7 unităţi de învăţământ care au obţinut avizele tehnice mai târziu.

„Primăria Municipiului Mediaş a demarat un proiect pentru reducerea costurilor în ceea ce priveşte consumul de energie electrică la  unităţile de învăţământ din oraş. Astfel, au fost depuse documentele la Ministerul Finanţelor, au fost verificate şi aprobate pentru  Bursa Română de Mărfuri şi s-au început procedurile prevăzute. A avut loc o licitaţie publică, unde mai mulţi operatori de energie  electrică au depus oferte de preţ. Câştigătorul licitaţiei a fost o societate comercială din Bucureşti, iar contractul urmează să se  încheie pe o perioadă de un an, urmând ca la expirarea acestuia procedurile de licitaţie publică să fie reluate pentru pentru anul  următor. Preţul obţinut pentru furnizarea de energie electrică este unul fix, care nu poate fi modificat de către Guvern sau de către  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei”, susţine Teodor Neamţu, primarul municipiului Mediaş.

De asemenea, ca o continuare a acestui proiect, pe lângă unităţile de învăţământ din oraş au fost incluse şi clădirile care aparţin  Primăriei dar şi iluminatul public. În acest caz, s-a obţinut un tarif mai mic la consumul de energie electrică. Per total municipalitatea  medieşeană va face economii de peste 300.000 lei la facturile de electricitate pe care le plăteşte.

„Am negociat şi pentru clădirile publice din municipiul Mediaş, unde am obţinut un preţ mai bun pentru furnizarea energiei electrice.  S-a negociat şi de către operatorul de iluminat public. preţul pentru iluminat public. Una peste alta, în acest fel realizându-se într-un an  economii substanţiale, care depăşesc de departe suma de 300.000 lei”, a încheiat Teodor Neamţu, primarul Mediaşului.

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect