15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Tinerii maghiari din mai multe judeţe ale ţării au participat la o Conferinţa Energetică, la Mediaş

Cele mai citite

Asociaţia Tinerilor Maghiari din Mediaş în colaborare cu Conferinţa Tineretului Maghiar din România au organizat în perioada 8-10 noiembrie 2013 Conferinţa Energetică la Mediaş. Organizatorii şi-au propus să le prezinte tinerilor participanţi o imagine amănunţită despre sectorul energetic din România şi Uniunea Europeană. Printre temele abordate la conferinţă s-au aflat gazele naturale, mineritul şi energia electrică. Invitaţii, speakerii la eveniment au prezentat diferitele laturi ale acestui sector foarte vast cum ar fi, de exemplu, implicaţii tehnice, juridice, economice şi de mediu. Printre invitaţi s-au numărat persoane care au fost, sau sunt implicate, în mod direct în croirea actelor normative aplicabile diferitelor domenii de activitate. S-au prezentat laturile şi conexiunile, respectiv legăturile, dintre cele trei sectoare neseparabile.

La eveniment au participat tineri maghiari din diferite judeţe ale ţării. Aceştia au putut intra în dialog direct cu foşti secretari de stat, deputaţi si europarlamentari pe de o parte, şi ingineri, foşti mineri si oameni de afaceri pe de altă parte, reuşind să îşi facă o imagine în ansamblu a ceea ce înseamnă exploatarea diferitelor forme de energie convenţională sau neconvenţională. În acelaşi timp s-au prezentat diferitele metode de „naştere” a materiilor prime, cum ar fi cărbunele, petrolul şi gazul metan.

Evenimentul a fost unul care a încercat să informeze tinerii, ca fiecare să îşi poată face o părere despre diferitele forme ale energiei. Fie că este vorba de exploatarea cărbunelui pentru producerea energiei electrice, a diferitelor minereuri folosite în viaţa de zi cu zi, fie că este vorba de exploatarea gazelor naturale şi a petrolului folosite în foarte multe ramuri ale industriei.

În cadrul conferinţei s-a putut constata că, în foarte multe cazuri, se folosesc aceste materii extrase din subsol sau date în diferite circumstanţe, pentru a produce energie electrică. S-a prezentat multitudinea de posibilităţi de producere a energiei electrice, fie din surse convenţionale, fie din surse neconvenţionale, prezentându-se totodată şi modalitățile multiple de producere a energiei electrice împreună cu laturile legislaţiei europene şi autohtone din acest sector.

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect