Acum citesti:
Investiții de 5,5 milioane Euro pentru extinderea Harting
Intreg articolul 3 minute de lectura

Investiții de 5,5 milioane Euro pentru extinderea Harting

Firma Harting deschisă în Sibiu anunță că își va dubla capacitatea de producție, iar până în anul 2019 va crea circa 100 de noi locuri de muncă. La 14 ani după deschiderea unității de producție din Sibiu, joi, 6 aprilie, a fost inaugurată construcția unei noi hale de producție în Zona Industrială Vest, a cărei valoare a fost de 5,5 milioane Euro. Astfel, suprafața totală a Harting România Manufacturing SCS a crescut cu aproape 7.000 mp, la mai bine de 12.000 mp. Cu această ocazie, în prezența familiei Harting, sosită special din Germania pentru acest eveniment, directorul general Wolfgang Talmon-Gros a predat conducerea societății succesorului său, Laurențiu Nedelea.
Cu circa 600 de angajați în cele două întreprinderi din municipiul Sibiu precum și în cea din orașul Agnita, România este cea mai mare locație de producție externă a grupului Harting.

„Faptul că dezvoltăm aici, la Sibiu, fabrica noastră, construind în acest scop această clădire nouă este urmarea unei dezvoltări excepționale”, a declarat CEO-ul Harting, Philip Harting.

În halele de montaj ale companiei, dotate cu mașini, instalații și scule moderne, sunt fabricați conectori industriali, electrici și electronici, cabluri de alimentare pentru autoturisme cu acționare electrică, conectori pentru comunicații și hibrizi, precum și senzori de curent pentru industrie și pentru căile ferate, care sunt livrați în toată lumea atât unor clienți din domeniul transporturilor, tehnicii de automatizare și medical, cât și celor care activează în domeniile energiei eoliene, construcțiilor de mașini și roboticii.

„Vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați avut-o în potențialul orașului Sibiu, care, iată, nu s-a dezis. Relația dintre firmă și oraș este reciprocă, sutele de angajați ai companiei beneficiind de salarii bune și condiții de muncă decente. Harting contribuie substanțial la bugetul local prin taxe și impozite, astfel încât indirect, îngrijindu-se de propria afacere pune umărul la dezvoltarea zonei”,

a declarat primarul Astrid Fodor, prezentă la evenimentul de inaugurare.

Despre Harting

Cu 13 locații de producție și sucursale în 43 de țări, grupul tehnologic Harting este un producător mondial de frunte în domeniul conecticii destinate celor trei destinații vitale: forță, semnal și date.
În plus, grupul produce zone de casierie pentru comerțul cu amănuntul, hardware și software pentru clienți și aplicații din domeniile tehnicii de automatizare, roboticii, transporturilor. Cei aproximativ 4300 de angajați ai filialelor deschise în toată lumea au realizat în anul financiar 2015/2016 o cifră de afaceri de 586 milioane Euro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.