Connect with us

Comunicate de presa

Ediție aniversară pentru Festivalul Național Studențesc de Modă și Design Vestimentar – Be Creative!

Publicitate

Publicat

pe

Cea de X-a ediție a BeCreative Fest va aduce la Sibiu 21 dintre cei mai buni absolvenți ai secțiilor de design vestimentar, aparținând universităților de profil din țară și din Republica Moldova.

Din totalul de 38 de înscrieri, cei mai buni 21 de studenți au fost acceptaţi în concurs pentru a-şi prezenta colecţii originale, nonconformiste şi creative. Evaluarea acestora se va realiza de către juriul de specialitate condus de Marian Pălie – fashion stylist freelancer.

PUBLICITATE

Be Creative Fest 2021 promite și în acest an un spectacol generos şi competitiv totodată, găzduit pe strada Cetăţii Pe 30 & 31 iulie, începând cu ora 20.30.

Evenimentul este organizat de Asociația Cleopatra Models Management și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Restricții de circulație, pentru cursa ciclistă „Criteriul Toamnei”

Publicitate

Publicat

pe

 Sâmbătă, 18 SEPTEMBRIE 2021, Asociatia Club Sportiv Aria pentru Sport organizeaza cu sprijinul Primariei Sibiu si a Consiliului Judetean Sibiu prima ediție a competiției cicliste rutiere de masă „Criteriul Toamnei”.

Întrecerea, care se derulează ca în toți anii precedenți, sub genericul „Mișcare pentru sănătate” va reuni la start peste 400 concurenți (feminin și masculin) din municipiul și  județul Sibu, precum și din țară, în limitele categoriilor de vârstă 14-17 ani, 18-35 ani, peste 35 ani.

Concursul se înscrie între manifestările și acțiunile din județul Sibiu, subsumate sportului de masă și promovării mersului pe bicicletă ca mijloc alternativ de deplasare, de sport și de agrement.

Traseul competiției, care măsoară 19 km, este: START Calea Poplacii (intrarea în oraș, zona Inspectoratului Judeţean de Jandarmi)– DJ 106 R – DJ 106 D – Poplaca– DJ 106 A – Rășinari – Muzeul Satului (SOSIRE).  

 Pentru siguranța cicliștilor, pe traseul menționat mai sus, sâmbătă, 18 septembrie a.c. circulația rutieră va fi închisă, după cum urmează:

-Între orele  10,00 – 11,00 pe DJ 106 D Rășinari (podul peste Șteaza) spre Poplaca – Poplaca –  DJ 106 R spre Sibiu, până în cartierul Valea Aurie, intersecția străzii Calea Poplăcii cu str. Valea Aurie.  Același interval orar de interdicție este valabil și în sensul de mers invers, din Sibiu – Valea Aurie către Poplaca.

– Între orele 10,20 – 12,00 pe tronsonul Dumbrava Sibiului (zona Hotelului HILTON) –DJ 106 A spre Păltiniș, până în Rășinari, la intersecția cu DJ 106 D (podul peste râul Șteaza);

Cerându-vă scuze pentru disconfortul creat, sugerăm conducătorilor auto cu urgențe, care necesită deplasarea în zonele adiacente parcursului cicliștilor să utilizeze următoarele variante:

 • Sibiu – DN 1 (Cristian) – DJ 106 E până la Orlat sau spre localitățile din Mărginimea Sibiului;
 • DJ 106 M din Orlat către Gura Râului;
 • DJ 106 J pe Valea Mărăjdiei, pentru cei care merg spre Păltiniș.

În situația în care cicliștii vor parcurge traseul mai rapid, circulația rutieră va fi redeschisă anticipat intervalelor orare menționate.

ACS ARIA PENTRU SPORT

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu

Publicitate

Publicat

pe

De ce aleg unii sibieni să facă voluntariat

Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie.

În județul Sibiu, cei 100 de copii din centrele de plasament din Sibiu și Orlat ar avea nevoie de ajutorul a încă 45 de voluntari. Unii sibieni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate.

Iuliana Baciu-Ersen, este cadru militar în rezervă. Are 57 de ani, iar de trei ani este voluntar în programul Ajungem MARI. A povestit cum a devenit voluntară și cum a schimbat-o pe ea această experiență.

În ziua în care am împlinit 40 de ani, am primit rezultatul unei analize. Erau vești proaste. Atunci a fost momentul când am realizat că e posibil să nu mai am timp să fac ceea ce visam, lucruri pe care le tot amânam. După un an de chimioterapie, boala a dispărut, așa că am desenat în minte lista de dorințe pentru sufletul meu.

De atunci am aniversat fiecare an trecut cu câte o dorința împlinită: am sărit cu parașuta, am călătorit, am luat permisul pentru motocicletă, am călărit. Aveam copii, construisem o casă, plantasem un pom, mai lipsea să fac ceva care să conteze în viața cuiva. Așa am ajuns să fac voluntariat. Prima experiență a fost prin prietenii mei, motocicliștii de la o organizație umanitară, alături de care am turnat fundațiile a 40 de case, în Bacău. Câteva săptămâni la rând îmi venea să cânt și să dansez tot timpul. Adormeam și mă trezeam cu o stare de bine cu așa de mare intensitate pe care niciuna din dorințele împlinite nu mi le-a  dat. Atunci am simțit nevoia să fac ceva pe termen lung și nu doar câteva zile pe an.

În scurt timp a apărut o campanie de recrutare pentru voluntari Ajungem MARI și am aplicat grație încurajărilor copiilor mei. Când am fost la interviu și am văzut mulți studenți, mă gândeam că nu mă acceptă pentru că eram mai în vârstă decât ei. Dar le-am spus intervievatorilor că o să fac cum am făcut cu copiii mei de acasă și mi-am câștigat locul.

Direcția de protecție a copilului găzduiește copii aflați în dificultate în căsuțe în care sunt băieți și fete de mai multe vârste. Fiecare căsuță are educatori de zi și de noapte – nu rămân singuri niciodată – și bucătar, iar o asistentă medicală poate interveni în caz de nevoie. Copiilor nu le lipsește nimic material – primesc îmbrăcăminte și chiar și bani. Dar ei au alte nevoi, pe astea încercăm noi, voluntarii din programul Ajungem MARI, să le acoperim. Au nevoie de sprijin, de îndrumare. În prima zi ca voluntar am avut emoții mai ceva ca în prima zi de școală. Când am ajuns în căsuță, teama mea cea mai mare era că, din dorința de a le face bine, să nu fac ceva greșit. Nu eram sigură pe mine, nu știam dacă e bine pentru ei.

Dar nu am fost niciodată singură. Am avut mereu suportul colegilor voluntari, care au împărtășit din experiențele lor la întâlnirile lunare, a membrilor programului sau a specialiștilor cu care am făcut traininguri. Psihologul programului ne învăța cum să gestionăm problemele emoționale ale copiilor, un expert ne-a explicat cum să identificăm cazuri în care o fată ar putea fi în pericol de a cădea victimă traficului de persoane, la începutul pandemiei un jurnalist ne-a făcut un training despre siguranța online.

Și copiii participă la tot felul de cursuri și activități. De exemplu, în pandemie au avut mare succes cursurile online de dezvoltare personală prin teatru și cel de canto. Câteva asistente au susținut un curs de educație sanitară, eu i-am învățat despre securitatea online și noțiuni de educație financiară.

Am fost și la piscină acum două săptămâni cu ei, iar pentru weekend am făcut rost de invitații la teatru și la film. Am mai făcut și excursii, acum încercăm una ori la București, ori la Brașov.

De trei ani, lunea, la ora 16, eu sunt la căsuță și ei sunt pe geam, mă așteaptă. În trei ani au crescut copiii, dar simt că am crescut și eu. Am învățat cu ei lucruri noi, am participat la cursuri ca să pot ține pasul cu ei, a trebuit să citesc mai mult și să mă documentez ca să le pot răspunde la întrebări. Am cunoscut oameni noi, deschiși la minte, tineri care mi-au dat încredere în mine. Am văzut că e loc pentru fiecare, orice mână de ajutor e bine venită, orice abilitate își poate găsi utilitatea.

La 17 ani după ce am deschis lista de dorințe, acum trec pe ea planuri pentru copii, la ce cursuri îi înscriu, cine are nevoie de pregătire, unde mergem în vacanță. Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți.

Despre programul Ajungem MARI

Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari care îi vizitează săptămânal.

„Voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, lucrează împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri”, a declarat Iarina Taban, fondatorul Programului Educațional Ajungem MARI.

Înscrierile pentru modulul 2021 – 2022

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii.

În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afara centrelor. Iar acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii.

Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie.

____________________________________________________

Website: www.ajungemmari.ro

E-mail: office@ajungemmari.ro

Facebook: facebook.com/ajungemmari/

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Rețete de cocktailuri cu gin

Publicitate

Publicat

pe

Află care sunt cele mai gustoase și cel mai simplu de făcut cocktailuri cu gin!

Ginul este o băutură cu o istorie vastă, folosită în trecut inclusiv pentru că se credea că tratează anumite boli, cum ar fi malaria. Ba mai mult, soldații danezi beau gin înainte de a pleca la luptă! Însă vremurile s-au schimbat, iar oamenii au început să îl consume doar în scop recreativ. Și cum ginul nu are aceeași savoare atunci când se bea sec, au fost inventate diverse rețete de băuturi, astfel că a început să fie apreciat pentru aroma pe care o dă atunci când este amestecat cu alte ingrediente. Iată câteva rețete de cocktailuri cu gin, ușor de făcut acasă!

 1. Mojito Classic

Ingrediente:

 • 20 ml gin;
 • 10 ml suc de lămâie;
 • 5 ml sirop de zahăr;
 • câteva frunze de mentă;
 • apă minerală rece, după preferințe;

Cocktailul Mojito Classic mai este numit și Mojito Southside. Deși există mitul că această băutură se prepară folosind apă tonică, pentru a păstra aroma ginului se recomandă să folosiți pur și simplu apă minerală rece. Iată cum se prepară! Ginul, sucul de lămâie și siropul de zahăr se pun într-un shaker, iar peste ele adăugați gheață, după preferințe. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-un pahar înalt, pentru băuturi mixte. Separat, zdrobiți ușor frunzele de mentă pe un tocător, pentru ca acestea să-și lase mai ușor aroma în băutură. Le adăugați în pahar, apoi puneți apa minerală cât cuprinde și, folosind o lingură spiralată pentru cocktailuri, amestecați ușor, de sus în jos, pentru a omogeniza aromele. Puteți orna paharul cu frunze de mentă suplimentare, pentru un plus de prospețime. Un sfat ar fi să folosiți suc de lămâie, nu de lime, pentru că acesta din urmă are o aromă mai pregnantă și ar putea acoperi savoarea mentei.

 1. Bloody Mary

Ingrediente:

 • 40 ml gin;
 • 150 ml suc de roșii;
 • 10 ml suc de lămâie;
 • câteva picături de tabasco;
 • piper negru;

Deși pare o combinație ciudată, acest cocktail este deosebit de răcoritor și gustos. Totul se prepară direct într-un pahar cu gheață, astfel că nu aveți neapărată nevoie de un shaker. Se adaugă toate ingredientele, iar la final se amestecă ușor cu o lingură pentru cocktailuri, pentru ca piperul să își verse savoarea în băutură. În ceea ce privește ornarea paharului, puteți opta pentru un ardei roșu iute, dacă preferați gustul picant, sau, de ce nu, un simplu băț de țelină.

 1. Gin Sour

Ingrediente:

 • 20 ml gin;
 • 10 ml suc de lămâie;
 • 5 ml sirop de zahăr;

Umpleți shakerul cu gheață, adăugați ginul și jumătate din sucul de lămâie, iar la final siropul de zahăr. Apoi agitați bine și turnați conținutul într-un pahar rece. Nu uitați să adăugați la final restul de suc de lămâie! Prezentarea clasică ar fi într-un pahar coupe pentru cocktailuri și o felie de lime, pentru un aspect exotic. Însă această combinație se poate servi la fel de bine într-un pahar pentru whisky, decorat cu o felie de castravete proaspăt. Băutura Gin Sour are ca principal avantaj că este un cocktail simplu, astfel că nu există arome pregnante care ar putea distruge gustul ginului dumneavoastră preferat. Recomandarea noastră ar fi un gin London Dry, care păstrează simplitatea acestui cocktail special.

 1. East India Gimlet

Ingrediente:

 • 20 ml gin;
 • 20 ml Lime Cordial;
 • 2 fâșii de țelină;
 • un vârf de mărar;
 • o felie de lime;

Dacă nu aveți Lime Cordial, îl puteți pregăti foarte simplu în casă, deși necesită 24 de ore pentru ca acesta să devină savuros. Puneți într-o sticlă sirop de zahăr după gust, în funcție de cât de dulce vreți să faceți băutura, zeamă de lămâie sau suc concentrat de lămâie, care se găsește în comerț. A doua zi veți obține un Lime Cordial natural. După ce ați preparat acest ingredient, puneți gheață într-un shaker și adăugați restul produselor din rețetă. Agitați puternic timp de câteva zeci de secunde, pentru ca mărarul să înceapă să își lase aroma. Strecurați conținutul printr-o sită deasă și turnați-l într-un pahar coupe. Pentru un plus de savoare și un aspect cât mai fancy, puteți așeza deasupra o crenguță de mărar proaspăt.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE