Acum citesti:
Mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic ”Constantin Noica”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic ”Constantin Noica”

Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu a găzduit cea de-a treia mobilitate cu elevii din cadrul proiectului Erasmus+ ”Ecological Literacy”, în perioada 8-14 octombrie.

Partenerii din Turcia, Lituania, Croația, Portugalia și Cipru au avut în prima zi două vizite documentare, organizate de școala gazdă, una la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu și alta la Palatul Brukenthal Avrig.

De asemenea, vizitatorii au avut parte de o primire tradițională cu pâine şi sare în holul de la intrarea în liceu. După oferirea de cadouri simbolice, a urmat o șezătoare tradițională a elevilor pregătiți de d-na Elena Dragomir, un concert al instrumentelor muzicale confecționate de elevii pregătiți de d-na Mădălina Sporiș și un program de cântece populare susținut de elevii îndrumați de d-na Alina Mihoc. După realizarea unei fotografii  de grup, au urmat turul școlii gazdă și un atelier realizat în scopul confecționării ramelor fotografiei, făcută imediat cadou tuturor participanților.

Printre activități s-au mai numărat o întâlnire la Primăria Sibiu cu viceprimarul Răzvan Pop, o lungă și interesantă vizită documentară la Râul Sadului și o vizită documentară la Muzeul Astra Sibiu, unde s-a organizat și un atelier.

„A fost o mobilitate extrem de reușită, grație unei fructuoase colaborări cu partenerii. Ea a fost diseminată luni, 16 octombrie 2017 și în cadrul Seminarului de Informare și Diseminare pentru Proiectele Erasmus+, organizat în parteneriat cu ISJ Sibiu și găzduit de CCD Sibiu, seminar înadrat în acțiunea ”Info Day 2017”, la care au fost invitați și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Coordonatoarea proiectului și directorul școlii sunt profund recunoscători părinților ce au găzduit elevii oaspeți și s-au implicat în organizarea mobilității”, a declarat prof. Gabriela Mirela Jugar.

Acordarea certificatelor de mobilitate și a scrisorilor de confirmare a întâlnirii de proiect de către coordonatorul proiectului și directorul gazdă s-au făcut în cea de-a șaptea zi, la finalul căreia participanții europeni au fost însoțiți la aeroport.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.