Acum citesti:
Se schimbă programul de distribuire a cornurilor la sate
Intreg articolul 2 minute de lectura

Se schimbă programul de distribuire a cornurilor la sate

Programul de distribuire a pachetelor lapte-corn în zona rurală a județului va fi modificat, anunță reprezentanții prefecturii Sibiu. Cel puțin așa le-a cerut suprefectul Horațiu Marin reprezentanților Consiliului Județean Sibiu. În prezent, pachetele se distribuie zilnic în mediul urban și bisăptămânal (marțea și joia) în unitățile de învățământ de la sate.

„Pentru ca elevii și copiii de grădiniță să beneficieze de produse proaspete, cred că e mai bine ca acestea să fie distribuite lunea și miercurea” , a propus subprefectul Horațiu Marin.

Subiectul a fost abordat în ședința de astăzi a Comisiei Județene pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor legale privind Programul pentru școli al României, comisie coordonată de prefectul județului.

De programul guvernamental „Laptele și Cornul” beneficiază, în anul școlar 2017-2018, 42.520 de elevi începând de la clasa pregătitoare și până în clasa a – VIII – a, dar și preșcolari din grădinițele cu program normal de 4 ore.

În aceeași ședință, membrii comisiei au ales merele, din lista de fructe și legume aprobată prin Hotărâre de Guvern. Merele vor fi distribuite începând din semestrul II al acestui an școlar, în completarea produselor lactate și de panificație.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.