Acum citesti:
Ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori în școlile din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori în școlile din Sibiu

La Liceul Teoretic „Constantin Noica” a debutat un proiect care susţine ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent. Acțiunea se desfășoară până în data de 31 decembrie în cadrul unităților școlare Şcola Gimnazială ,,Regele Ferdinand”, Școala gimnazială nr. 8, Şcoala Gimnazială Nr.13, Grădinița „Căsuţa Poveştilor”, Grădiniţa cu program prelungit nr.18 și Grădinița cu program prelungit nr. 6 din Cisnadie.

Atelierele sunt susţinute de Dr. Angela Muntean, medic primar psihiatrie pediatrică şide către psihologul Diana Laslău, cu participarea profesorilor consilieri şcolari din partea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu în şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.

Ideea proiectului prin care se oferă acest training părinţilor și educatorilor a pornit de la faptul că cei mici învaţă comportamentele din interacţiunea cu cei din jurul său. Astfel, schimbarea unui comportament al copilului implică şi schimbarea comportamentelor celor din mediul său – părinţi, profesori, colegi, prieteni.

„Atât părinţii cât şi educatorii/ profesorii reprezintă o sursă şi un context de învăţare esenţial pentru copil. Comportamentele copiilor se învaţă în interacțiunea cu alţi copii, în interacțiunea cu părinţii şi cu profesorii. Pentru a sprijini copiii în a învăţa atitudini şi comportamente funcţionale cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale a acestora, este necesară implicarea tuturor celor care interacţionează cu copilul: părinţi, profesori, colegi”, se arată într-un comunicat trimis de inițiatorii proiectului.

La încheierea atelierelor se oferă gratuit participanţilor manualul „Curriculă de instruire destinată părinţilor în vederea dezvoltării abilităţilor sociale şi emoţionale ale copiilor” ( CD ) şi Diploma de participare.

Proiectul aparține Ministerului Sănătății și se desfășoară în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.