Acum citesti:
ULBS sărbătorește 10 ani de la primul Institut Confucius
Intreg articolul 2 minute de lectura

ULBS sărbătorește 10 ani de la primul Institut Confucius

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va sărbători 10 ani de la înființarea primului Institutul Confucius din România, printr-o serie de manifestări la care vor lua parte peste 40 de invitați din țară și străinătate. Înn 3 și 5 noiembrie, la Sibiu vor fi prezenți reprezentanți ai celor trei Institute Confucius din România – Universitatea București, Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj și Universitatea Transilvania din Brașov – precum și din invitați din cadrul Confucius Institute din opt universități din străinătate: Beijing Language and Culture University (China), Havana University (Cuba), University Cattolica Milan (Italia), Kansai Gaidai University (Japonia), Suez Cannal University (Egipt), Western Michigan University (SUA), University of Bonn (Germania), La Rochelle University (Franța).

În cadrul International Conference on Excellence and Sustainability in Education and Culture vor participa, de asemenea, reprezentanți ai autorităților locale, Ministerului Educației Naționale perecum și ai Ambasadei Chinei la București.

”Suntem mândri de faptul că Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost cea care a înființat primul Institut Confucius din România. Iar în cei zece ani am reușit să extindem acest proiect și în cadrul altor universități din țară. În același timp, Institutul Confucius din cadrul ULBS a avut o contribuție esențială în procesul de internaționalizare pe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu l-a dezvoltat în ultimii ani”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.