5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Bani de liceu pentru elevi, de la Ministerul Educației. 33.000 de liceeni primesc 180 lei pe lună

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Ministerul Educatiei a publicat lista elevilor care vor primi spirjin financiar, in anul scolar 2017-2018, in cadrul Programului national de protectie sociala „Bani de liceu”. Suma alocata pentru fiecare elev este 180 de lei pe luna, iar cei care beneficiaza de ea trebuie sa indeplineasca anumite conditii.  Beneficiari ai programului national de protectie sociala „Bani de liceu” sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela, in cazul respectarii conditiei de venit. Sprijinul financiar se acorda pe baza de cerere formulata de elev, cerere care va fi insotita de acte doveditoare privind venitul brut luna pe membru de familie.
Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu” se acorda elevilor pe toata durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acesti bani inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este conditionat de prezenta la scoala, beneficiarii riscand sa piarda ajutorul daca acumuleaza mai mult de 20 de absente nemotivate intr-o luna. În termen de 5 zile de la afisarea listei cu beneficiarii sprijinului financiar, se pot depune contestatii la unitatile de invatamant care vor fi analizate de comisia formata la nivelul inspectoratului scolar judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, in termen de 3 zile de la data expirarii termenului de contestatie.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect