Acum citesti:
Profesorul Ioan Santai distins cu titlul de „profesor emerit” la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Profesorul Ioan Santai distins cu titlul de „profesor emerit” la Sibiu

Prof. univ. dr. Ioan Iosif Santai a primit titlului onorific de profesor emerit”, în cadrul ultimei sedințe ordinară de Senat care a avut loc în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Distincția este un titlu de onoare care se acordă oamenilor de știință, artiștilor, profesorilor, învățătorilor, medicilor și sportivilor care s-au evidențiat prin activitatea lor. Profesorul Ioan Santai este un specialist al dreptului adminsitrativ și al teoriei generale a dreptului. Omagierea a avut loc odată cu pensionarea lui, pensionare ce marchează peste de 40 de ani de carieră dedicată studențiilor și cercetării științifice.

Profesorul s-a născut în Carei, Satu Mare, însă astăzi locuiește în Sibiu. Licențiat și doctor în drept și-a dedicat viața predării. În perioada 1992 – 2000 este Decan al Facultății de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Sibiu, după care deține aceeași funcție și în orașe precum Cluj sau Alba. De-a lungul timpului este profesor asociat, șef de catedră și deține diferite funcții în instituții științifice și administrative din țară. Publică manuale, monografii, tratate, culegeri, îndrumare și nenumărate articole de specialitate.

Prof. univ. dr. Ioan Iosif Santai este cel de-al 10-lea profesor emerit pe care ULBS îl are, conform informațiilor date de reprezentanții instituțiilor. Printre cei distinși cu acest titlu se află și Prof. univ. dr. Dumitru Batâr (Facultatea de Științe Socio Umane) sau Prof. univ. dr. Ioan Leș (Facultatea de Drept)

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.