Acum citesti:
9 școli din Sibiu au rămas în cursa pentru 15.000 de euro
Intreg articolul 2 minute de lectura

9 școli din Sibiu au rămas în cursa pentru 15.000 de euro

Nouă școli din județul Sibiu merg mai departe în campania națională de educație ecologică „Let’s Get Green!”, proiect organizat de Let’s Do It, România! Este vorba despre Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz Mediaș, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, Colegiul Tehnic „Augustin Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Orlat, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni și Școala Gimnazială Păuca.

Școlile se întrec într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15.000 euro.  Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a parinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Lista completă a școlilor rămase în copetiție o puteți găsi pe platforma letsgetgreen.ro. De asemenea, parteneriatului cu organizația GreenPoint Management se va primi și un premiu special de 5.000 euro școlii cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi.

Campania își mai propune să atragă atenția asupra importanței implicării active a populației în procesul de colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. Această colaborare se va materializa prin realizarea unui ghid de bune practici dedicat profesorilor, elevilor și părinților acestora, precum și punerea lui în practică de către comunitățile participante în cadrul proiectului “Let’s Get Green!”.

„Interesul acordat proiectului Let`s Get Green! a fost peste așteptările noastre și ne bucuram că prin acest parteneriat reusim să suplimentăm numărul de școli participante. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let’s Do It, Romania! și avem încredere că Let’s Get Green! va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu. O etapă importantă a proiectului este aceea de a oferi un exemplu părinților, învățându-i să colecteze selectiv și acasă.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager „Let’s Get Green!”.

Valoarea totală a premiilor si a materialelor este de 69 250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.