Acum citesti:
Campanie de informare în școli despre infecția cu HIV
Intreg articolul 2 minute de lectura

Campanie de informare în școli despre infecția cu HIV

În cursul zilei de vineri s-a derulat în municipiul Mediaș o campanie de informare privind infecția cu HIV. Unitățile de învățământ în care s-a abordat acest subiect, vineri, au fost Liceul Teoretic “Axente Sever” și Liceul Tehnologic “Automecanica”. Campania asociației 2forKids2016 din județul Sibiu se desfășoară cu sprijinul Federației UNOPA, sub sloganul „InspiRed – Inspiră-i pe cei din jurul tău la deschidere, înțelegere, solidaritate! – O campanie despre oameni cu și fără HIV!”.

Campania îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există, ca ele au dreptul la o viaţă normală, la sanatate, la educatie, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă. Activităţile campaniei în judeţ cuprind o campanie de informare în şcolile din judeţ, cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor, dar și o campanie de informare stradală care constă în distribuirea de materiale informative pe tematica HIV, invitatie la testare şi mesaje de prevenire. Voluntarii prezenţi la activitate ofera informaţii suplimentare celor care solicită acest lucru.

Totodata mesajele campaniei de anul acesta se concentrează pe promovarea testării HIV ca mijloc  principal de prevenire și control al infecției cu HIV. „Urmărim astfel să informăm publicul larg despre importanța testării, ce presupune testarea pentru HIV în România de astăzi, care sunt variantele pentru testare, cine și când ar trebui să se testeze. Scopul nostru este să educăm în privința testării, să eliminăm preconcepțiile cu privire la testare, să ajutăm la crearea unor obiceiuri sănătoase, în care testarea pentru HIV devine un obicei de rutină pentru întreținerea sănătății personale.

Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ. De anul acesta există și o altă variantă de testare, fiind acum prezent pe piața românească un Autotest HIV. Dacă preferi să te testezi acasă, într-un mediu familiar ție și în deplină confidențialitate, poți opta pentru varianta Autotestului HIV” se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor acțiunii.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.