Acum citesti:
Proiect Erasmus pentru copii din familii monoparentale, la Școala Nr. 18 din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Proiect Erasmus pentru copii din familii monoparentale, la Școala Nr. 18 din Sibiu

În perioada 26-30 noiembrie, la Școala Gimnazială Nr. 18 din Sibiu, s-a lansat  proiectul Erasmus +  „Under the same sky”.  Proiectul este adresat elevilor de gimnaziu și adolescenților ai căror părinți sunt separați/divorțați și manifestă probleme emoționale sau comportamentale.  Adolescența este perioada în care tinerii prezintă dificultăți în verbalizarea emoțiilor, o cauză frecventă a scăderii stimei de sine și a insuccesului școlar.

În acest context, proiectul își propune să reunească elevi și profesori într-un mediu educațional diferit, cel al artei, în care se construiesc noi relații, de tip interviu, „față în față”, prin activități cu profil artistic și dramatizare. Relațiile astfel constituite între elevi și profesori vor fi mai solide și vor fundamenta sentimente de încredere și solidaritate, precum și modalități de expresie alternative care permit o mai mare libertate și creativitate. „Credem că, pentru acești elevi cu risc, arta și teatrul oferă o soluție viabilă la problemele cu care se confruntă, incluzând spațiul personal, stima de sine, îndeplinirea sarcinilor de lucru și gândirea complexă.” a declarat prof. Rodica Tănasie, inițiator proiect.

Durata proiectului se derulează pe o perioadă de doi ani, timp în care vor fi organizate 13 ședințe de lucru cu grupul țintă de elevi, ședințe ce vor include activități cu caracter artistic și dramatic.

Prima întâlnire a avut loc la Sibiu , iar pe parcursul celor cinci zile, partenerii au desfășurat workshop-uri, în cadrul cărora și-au prezentat școlile de proveniență, sistemele educaționale ale statelor pe care le reprezintă și, de asemenea, au fost stabilite programele întâlnirilor viitoare din Macedonia, Slovacia, Polonia și Turcia, precum și atribuțiile fiecăruia dintre parteneri. Până acum, aceștia au apreciat modul de primire și organizare, amabilitatea cadrelor didactice implicate și nu numai, spiritul de echipă, eficiența discuțiilor, interactivitatea lecțiilor și implicarea elevilor în scenariile didactice diverse, interdisciplinare, cu o evidentă componentă ludică, dar și respectul de care se bucură profesorii asistați din partea clasei de elevi.

„Under the same sky” a fost inițiat de prof.  Rodica Tănasie, director adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 18 și reunește profesori din Turcia, Polonia, Macedonia, Slovacia și Letonia.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.