Acum citesti:
Copiii de la Școala Nicolae Iorga vorbesc depre Imnul României
Intreg articolul 3 minute de lectura

Copiii de la Școala Nicolae Iorga vorbesc depre Imnul României

 

Gândurile de mai jos sunt scrise de elevii clasei a V-a A, profesor Măriuca Neagu, de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” Sibiu. Este vorba despre o activitate în cadrul opţionalului integrat ,,Cultură şi spiritualitate românească”. Copiii descoperă prin intermediul acestuia valorile culturale, spirituale și tradiţionale româneşti.

Copiii fac referire la Imnul Național, iar tema opționalului se încadrează perfect în contextul Zilei Naționale. Le puteți citi în cele ce urmează!

„Deşteaptă-te române! Trezeşte-te şi luptă pentru ţară şi popor! Iubeşte-ţi ţara şi tot ce ţine de ea şi luptă pentru ea!” (Dancu Andra, clasa a V-a A)

„Strămoşii noştri au luptat pentru ca noi să fim liberi pe teritoriul nostru iubit. Le mulţumim eroilor pentru că astăzi noi suntem liberi.” (Petru Alexandru, clasa a V-a A)

Melodia imnului meu îmi trezeşte un sentiment de mândrie că sunt român şi că România a vrut să fie independentă. Fraţii noştri nu au permis să fie sclavi în propria lor ţară, ci au ales mai bine moartea cu onoare şi demnitate pe câmpul de luptă.” (Popa Alexandru, clasa a V-a)

„A doua strofă a acestei poezii nemuritoare ne spune că noi trebuie să arătăm lumii întregi că noi ne tragem din romani şi că ei au luptat pentru ţara lor şi aşa vom face şi noi. Românii au fost viteji şi şi-au sacrificat cel mai de preţ dar de la Dumnezeu – viaţa. Noi îl avem în sufletul nostru pe Traian, conducătorul nostru care ne veghează şi acum din ceruri.” (Barbu Timeea, clasa a V-a A)

„Mesajul acestei strofe ne transmite emoţie şi respect faţă de domnitorii români care s-au jertfit cu gândul la poporul românesc. Ei şi luptătorii lor au ales să moară pentru ca nimeni să nu-şi bată loc de ţara pe care au visat  să fie liberă.” (Ardelean Marina, clasa a V-a A)

„Trebuie să dovedim lumii că strămoşii noştri erau romani şi că în noi curge sângele lor. Asta ne va ajuta să ieşim şi azi biruitori din lupte.” (Nistor David,clasa a V-a A)

„Această strofă (strofa a treia) îmi transmite sentimentul de iubire pentru ţara noastră şi de bucurie ca astăzi noi suntem liberi şi de recunoştinţă pentru eroii noştri care nu mai sunt aici pe pământ. Libertatea e  importantă pentru poporul românesc, dar, cred că şi pentru toată omenirea.” (Nasture Maria, clasa a V –a )

„Când citesc această strofă din imnul României simt cât de mult au suferit românii de-a lungul anilor până când au zis ,,gata că ne-am săturat de atâtea suferinţe ”şi s-au răsculat.” (Ciovică Ianis, clasa a V-a A)

Ziua Eroilor 2016 (2)

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.