fbpx
Acum citesti:
Diabetul, obezitatea infantilă, precum și pregătirea pachetului copilului, temele unei noi conferințe „Ora de sănătate”
Intreg articolul 3 minute de lectura

Diabetul, obezitatea infantilă, precum și pregătirea pachetului copilului, temele unei noi conferințe „Ora de sănătate”

Asociaţia Happy Moms Sibiu a organizat o nouă conferință din cadrul proiectului ”Ora de sănătate”. Evenimentul s-a desfășurat aseară, între orele 17:30-20:00, la Librăria Habitus, temele dezbătute fiind diabetul, obezitatea infantilă, precum și pregătirea pachetului copilului. În faţa mamelor interesate de aceste subiecte s-au aflat Georgiana Nicolescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și nutriționistul Oana Bucelea.

„Ne-am bucurat că la acest eveniment au participat și copiii. Noi organizăm lunar aceste conferințe, de mai bine de un an de zile. Pe 7 decembrie vom organiza o gală la care vom invita toți medicii care au contribuit la realizarea acestor întâlniri. Evenimentul va fi organizat tot la Librăria Habitus.  Va fi un moment festival în care vom sărbători faptul că ne-am găsit și ne informăm lunar la aceste conferințe pe care noi le-am numit Ora de sănătate, care este un fel de școală a părinților care aflăm informații corecte și direct de la surse.”,  a spus Lidia Bădilă,  coordonatorul proiectului.

Pachetelul pentru școală al copilului trebuie să fie sănătos, proaspăt, rezistent la temperaturi crescute, hrănitor și diversificat în fiecare zi. Dar mai ales pe placul celui mic. Cu toate acestea, părinţii sunt de multe ori în pană de idei. Aceștia preferă să îşi lase copiii să cumpere diverse alimente, deloc sănătoase. Alimentația necorespunzătoare poate determina obezitatea sau diverse boli.

„Pentru pachetul pregătit copilului pentru școală este foarte important să folosim alimente care completează toate nevoile nutriționale, necesare acestuia. La baza piramidei alimentelor sănătoase sunt făinoasele. Aș recomanda fie un iaurt, fie un  sandwich din două felii de pâine integrală, care să conțină două trei alimente. Nu trebuie să lipsească fructele din alimentația copilului.”, a precizat medicul Georgiana Nicolescu.

Obezitatea infantilă câștigă teren și în România. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, România ocupă locul al 3-lea în lume la obezitatea infantilă. Un copil din 2 are probleme cu greutatea. Am stat și noi de vorbă cu câțiva parinți pentru a vedea ce conține pachetul copilului lor.

„Pachetul copilului meu pentru școală conține de obicei, un sandwich cu unt și gem sau unt și salam. Recunosc că nu i-am pus până acum legume în acest pachet. În urma informațiilor primite de la cele două specialiste, voi încerca să fiu mai atenta la ceea ce îi prepar copilului meu. Mă bucur că am reușit să ajung și în această seară la evenimetele organizate de Asociația Happy Moms.”, a spus una dintre mămici.

Părinții au primit sfaturi de la cele două specialiste. Iar, copiii au putut să își pregătească pachețelul ideal pentru școală. La finalul conferinței, copiii au dat năvală în bunătățile aduse la eveniment și s-au întrecut în a pregăti cel mai arătos și gustos sandwich. Vă propunem să aflați ce vor copiii să conțină acest pachet.

„Mie mi-a plăcut foarte mult această activitate. Pachețelul meu vreau să conțină mâncare sănătoasă. Eu astăzi am folosit cașcavaș, șuncă, castravete, ardei, morcov și alte legume.”,a fost secretul unui sandwich reușit, pe care ni l-a împărtășit unul dintre micuți.

Foto: Lidia Bădilă

ora de sănătate

ora de sănătate-

ora de sănătate--

ora de sănătate---

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.