Acum citesti:
ACTIVITATE DE VOLUNTARIAT ÎN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS+
Intreg articolul 2 minute de lectura

ACTIVITATE DE VOLUNTARIAT ÎN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS+

 

IMG_20171212_100426
IMG_20171212_103214
IMG_20171212_103659
IMG_20171212_101229

 

În cadrul proiectului Erasmus+ MOVERE. DOCERE. DELECTARE through Reading coordonat de Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu în perioada septembrie 2016-septembrie 2018, s-a desfăşurat o activitate de voluntariat cu însemnătate aparte pentru toţi cei implicaţi.

Astfel, activitatea intitulată  I’m Reading to you! a avut loc în data de 12 decembrie 2017 la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi „Prichindelul” şi a presupus îmbinarea unor momente emoţionante: copiii au recitat poeziile lor preferate despre iarnă şi despre Crăciun, corul de elevi al şcolii a cântat colinde care marchează perioada sărbătorilor de iarnă, acompaniaţi de câţiva pitici inimoşi ai clasei a IV-a la chitară, totul fiind presărat cu zâmbetele inocente şi vesele ale unor copii/tineri cu diferite dezabilităţi care şi-au găsit în acest loc o familie. Acţiunea a fost organizată de doamna profesor Creangă Vasilica, un cadru didactic excepţional şi un om sufletist, care a înţeles bucuria de a-i ajuta pe alţii şi de coordonatorul proiectului, profesor Manuela Tomescu.

La final, elevii noştri au oferit cadouri tuturor celor prezenţi, precum şi o donaţie în cărţi care să le lumineze zilele petrecute în acest loc şi care să le trezească curiozitatea despe lume şi despre ce ne înconjoară.

Ora petrecută la Centrul „Prichindelul” a fost pentru elevii  şcolii noastre, dar şi pentru cadrele didactice prezente, un prilej de a fi aproape de cei aflaţi în dificultăţi majore şi de a exersa lecţia bunătăţii, a interesului faţă de ceilalţi, a altruismului, a dorinţei de a-i face pe alţii să zâmbească.

Mulţumim celor care ne-au primit şi considerăm că este un moment prielnic oricând să ne aplecăm cu drag asupra celor din jurul nostru care au nevoie de un zâmbet, de un colind, de o carte …

”The European Commission is not responsible for any uploaded or submitted content. The content reflects the views only of the author(s) and the National Agency and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.”

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.