Acum citesti:
NASA îi cheamă, MIT îi vrea, România nu-i trimite
Intreg articolul 2 minute de lectura

NASA îi cheamă, MIT îi vrea, România nu-i trimite

Șase elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, pasionați de robotică, au nevoie de 15.000 de dolari pentru a ajunge în America. Au fost invitați acolo de către „Institutul de Tehnologie din Massachusetts” (MIT) și NASA, în perioada 7 – 14 ianuarie 2018, pentru a fi premiați și pentru a participa la o serie de evenimente prin care să interacționeze cu mediul științific și universitar. Copiii fac parte din „Clubul de robotică” format din clasele IX – XII.

Aventura lor a început în luna septembrie cu participarea la First Tech Challenge, una dintre cele mai mari competiții globale de robotică, aflată încă în derulare și care reunește 44.000 de echipe din 80 de țări. În cadrul acestui concurs, participanții scriu programe informatice ce au ca scop programarea strategiilor în sateliții SPHERES deținuți de NASA, activi acum în spatiu, după cum explică tinerii. Aceste programe se referă la probleme reale și provocatoare ale NASA și MIT. În concurs au participat peste 150 de echipe la nivel internațional și 7 echipe românești. Concursul a avut 5 etape, iar la două dintre ele echipa sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel mondial.

În clasamentul final elevii au ocupat locul 11 și au fost invitați în SUA pentru a fi premiați  și pentru a interacționa cu mediul științific și universitar. Pentru această deplasare au însă nevoie de 15.000 de dolari (transport și cazare). „Acești bani îi putem obține doar din sponsorizări. Suntem deschiși în a crea parteneriate pe termen lung cu fimele ce ne vor oferi aceste sponsorizări și de a identifica împreună modalitatea cea mai bună de a promova aceste companii atât în cadrul acestei deplasări cât și pentru alte proiecte viitoare”, spun tinerii.

Mai multe detalii despre competiție și despre ce vor face acești elevi în SUA puteți citi in scrisoarea deschisă publicată în galeria foto.

Dacă doriți să-i ajutați puteți lua legatura cu Ruxandra Fleseriu – 0751.478.444  sau Monica Ducu – 0722.582.436.

poza 1.pdf - Adobe Acrobat Pro
Poza 2.pdf - Adobe Acrobat Pro
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.