Acum citesti:
CJ Sibiu: Peste 850 de elevi învață despre produsele lactate
Intreg articolul 2 minute de lectura

CJ Sibiu: Peste 850 de elevi învață despre produsele lactate

Peste 850 de copii din mediul urban din județul Sibiu participă, până în 2 februarie, la un proiect prin care vor primi informații despre o alimentație sănătoasă, bazată pe lapte și produse lactate.

Potrivit organizatorilor, învățarea și formarea de noi deprinderi se va realiza prin ateliere precum „Drumul laptelui”, în care se vor urmări video-uri despre drumul parcurs de lapte de la fermă până pe mesele noastre, sau prin jocuri ca „Gustă și spune cine sunt”, în care elevii vor degusta o varietate de produse lactate.

Pentru a fi cât mai atractive, multe dintre activități se desfășoară sub forma unor concursuri cu premii, materialele necesare fiind achiziționate de Consiliul Județean Sibiu.

Printre premii se numără atlasuri care promovează alimentația sănătoasă, cărți de rețete culinare și DVDuri cu filme educaționale.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, a propus să organizeze în 26 ianuarie Ziua produselor lactate și va implica 158 de elevi într-o serie de ateliere creative. La Școala Generală nr. 4 a fost invitat la activitățile cu copiii un medic nutriționist care va explica elevilor importanța consumului de lactate pentru a avea oase puternice și dinți sănătoși. Activități educative vor avea loc și la Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 12, Școala Gimnazială nr. 13 și Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu.

Unitățile de învățământ din județ se pot înscrie până pe data de 19 ianuarie pentru măsurile educative aferente distribuției de fructe și legume, respectiv de lapte, pentru semestrul II al anului școlar 2017-2018.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.