Acum citesti:
SIP Sibiu, la protestul de miercuri de la Bucuresti
Intreg articolul 2 minute de lectura

SIP Sibiu, la protestul de miercuri de la Bucuresti

O delegație a Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu va participa miercuri, 31 ianuarie 2018, alături de colegi din alte organizații județene, la un pichet de protest organizat de către Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ în  fața  Ministerului  Educației  Naționale. Acțiunea va avea loc în contextul în care la nivel național va avea loc o nouă campanie de comasare a unităților de învățământ și ca urmare a nerespectării promisiunilor făcute de partea guvernamentală.

„Este foarte clar pentru toată lumea că la ora actuală valoarea costului standard per preșcolar/elev nu acoperă toate necesitățile. Cu toate acestea, MEN obligă unitățile de învățământ se se încadreze în această sumă. Din această cauză vor urma, mai mult ca sigur, noi disponibilizări în sistem, lucru cu care nu putem fi de acord. O altă problemă semnalată este cea privind  plata  sumelor  rezultate  din  hotărâri judecătorești. Cu toate că acestea ar fi trebuit plătite la începutul anului 2018, până în acest moment nimeni nu spune  nimic  despre  perioada  când  se  va  face  evectiv viramentul“, a declarat Teodor Dumitru Fîrțonea, președinte SIP Sibiu.

Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu solicită întregii clase politice să lase la o parte parte interesele de grup și să se gândească la interesul național: „Sărăcia și ignoranța pot fi combătute numai prin Educație! Investiți în sistemul de învățământ!”, se arată în încheierea comunicatului de presă al SIP Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.