Acum citesti:
Cinci olimpici naționali la astronomie și doi calificați în loturile României. Ioan Raul Drăgoiu pleacă în China
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cinci olimpici naționali la astronomie și doi calificați în loturile României. Ioan Raul Drăgoiu pleacă în China

Ioan Raul Drăgoiu este elevul sibian medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică și, implicit, calificat în lotul lărgit al României (seniori), anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Băiatul este unul dintre cei cinci elevi români care vor participa în luna octombrie a acestui an la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică ce se va desfășura în China. Raul este elev în în clasa a XII-a la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

De asemenea, Rareș Răhăian, elev  în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a calificat în lotul lărgit al României, la juniori. El a onținut o medalie de bronz.

Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean, în perioada 02-05 februarie 2018 s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică la Gura Humorului (jud. Suceava), la care au participat 138 de elevi: 91 elevi la secţiunea seniori (16-19 ani) şi 47 elevi, la secţiunea juniori (până la 16 ani).

Lotul judeţului Sibiu a fost compus din trei elevi de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu: Drăgoiu Raul Ioan (clasa a XII-a), Falotă Celina Maria (clasa a X-a), Răhăian Rareş (clasa a VIII-a), un  elev de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu: Cotenescu Rareş (clasa a IX-a) şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu: Băcilă Maria-Roxana (clasa a VII-a) (profesor pregătitor Ioan Sorin Băcilă de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu). Premiile obținute de elevi au fost:  medalie de aur și menţiune acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar și calificare în lotul lărgit al României (seniori) pentru Ioan Raul Drăgoiu; medalie de bronz (seniori) pentru  Maria Celina Falotă; medalie de bronz şi calificare în lotul lărgit al României (juniori) pentru Rareș Răhăian și  menţiune de onoare (juniori) pentru Maria-Roxana Băcilă.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.