Acum citesti:
Noul an chinezesc sărbătorit la ULBS
Intreg articolul 2 minute de lectura

Noul an chinezesc sărbătorit la ULBS

Miercuri, 14 februarie, în sala festivă a Bibliotecii Astra, între orele 13:30 – 15:30 studenții sbieni împreună cu profesorii din cadrul Institului Confucius vor marca intrarea în noul an chinezesc, Anul Câinelui de Pământ. În cadrul evenimentelor se vor prezenta o serie de obiceiuri și tradiții chinezești.

„Acest eveniment are drept scop înțelegerea mai bună a culturii și tradiției chineze de către sibieni și să creeze o legătură între cele două țări, pentru a învăța unii de la ceilalți. Ne dorim, de asemenea, ca prin astfel de evenimente să îi atragem pe români spre a învăța limba și cultura chineză”, a declarat prof. Wang Jiong directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS.

Anul Câinelui de Pământ va debuta în 16 februarie și se va încheia în 4 februarie 2019. Conform astrologiei chineze, Câinele de Pământ simbolizează protecția, siguranța și inteligența, iar anul petrecut sub semnul său va fi marcat de răbdare și toleranță.

Institutul Confucius din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a fost primul deschis în România, în anul 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă și Cultură Beijing. În prezent, în România funcționează alte trei Institute Confucius, în cadrul Universității București, Universității „Babes Bolyai” din Cluj și Universității „Transilvania” din Brașov. În total, în România sunt înscriși mai mult de 1500 de cursanți de limba chineză, iar din 2015, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu există un post de de inspector școlar de limba chineză, care răspunde de această activitate la nivel național.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.