Acum citesti:
FOTO – CSEI Turnu Roșu derulează proiectul Healthy Kids
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – CSEI Turnu Roșu derulează proiectul Healthy Kids

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu beneficiază în parioada 1 septembrie 2016- 31 august 2018 de un grant pentru proiectul Healthy Kids (Copii sănătoși) cu numărul de referință proiect 2016-1-TR01-KA219-034266_4 finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Cheia 2, parteneriate strategice doar între școli, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională.

În proiect sunt implicate șapte țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia. Obiectivul principal al proiectului constă în creşterea motivaţiei elevilor pentru o alimentație sănătoasă și un mediu de viață sănătos cu ajutorul sportului, însuşirea unor strategii moderne, europene pentru formarea competenţelor la elevi prin participarea la mobilități școlare europene. Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din elevii, părinții și cadrele didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu jud Sibiu.

În săptămâna 19 februarie – 23 februarie 2018, Fogoroș Denis și Chidu Florin elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu însoțiți de profesorii Năgăra Ramona și Dudaș Nela au participat la a treia activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar în școala Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell’Asilo din localitatea Vasto, regiunea Abruzzo, Italia. Elevii au pregătit cărți poștale, care au conținut o expresii sau proverbe despre nutritie sănătoasă în limba națională a fiecărei țări, au mâncat împreună sănătos, au desfășurat activități sportive, s-au costumat în fructe și legume pentru a petrece împreună. Costumele au fost pregătit de acasă de fiecare țară participantă la activitate.

În cele cinci zile s-au atins obiectivele propuse pentru a treia activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională. Următoare activitate de proiect va avea loc în școala noastră, în luna aprilie 2018. La această activitate vor participa doi elevi însoțiți de doi profesori din fiecare școală parteneră.

Turnu Rosu 1
Turnu Rosu 2
Turnu Rosu 3
Turnu Rosu 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.