Acum citesti:
Mobilitate proiect ERASMUS+ la Şcoala Gimnazială Nr. 25
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mobilitate proiect ERASMUS+ la Şcoala Gimnazială Nr. 25

În perioada 12-16 februarie 2018, în Pescara, Italia, la Istituto Comprensivo Pescara 4 s-a desfăşurat ultima mobilitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Erasmus+ , Movere, Docere, Delectare through Reading, proiect coordonat de Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu şi la care mai participă şcoli din Portugalia, Turcia, Bulgaria, Italia şi Polonia.

Istituto Comprensivo Pescara 4 a fost şcoala unde s-au organizat: workshopuri, ateliere, un carnaval cu personaje din poveşti de dragoste cunoscute (precum „Romeo şi Julieta”, „Luceafărul”); toate au culminat cu o excursie la Castelul Gradara şi în oraşul lui Leopardi, Recanati, supranumit „oraşul poeziei”. Elevii s-au întors în timp deoarece au participat la o serie întreagă de probe, ca în Evul Mediu,  la finalul căreia câştigătorii au fost desemnaţi Cel mai abil cavaler şi Cea mai frumoasă domniţă, o reinterpretare a multor cupluri din literatura vremii.

Cele două eleve care au reprezentat şcoala noastră au fost impresionate de primirea extrem de călduroasă a familiilor gazdă, dar şi de felul în care cele cinci delegaţii au fost întâmpinate la şcoala italiană, prin momente muzicale, scenete şi o paradă a costumelor tradiţionale, folosite în zona Abruzzo în diverse ocazii. Elevii s-au integrat perfect, participând şi la lecţii obişnuite, precum o oră de geometrie sau una de ştiinţe iar profesorii au avut şi ei parte de workshopuri a căror temă a fost dislexia şi felul în care se poate lucra cu elevi care au această tulburare de citire. Cu toţii au fost puşi în ipostaze inedite şi a trebuit să îşi dovedească abilitatea de a se descurca în situaţii noi, să exerseze limba engleză şi să înveţe  cuvinte şi expresii în limba italiană iar elevii au ajuns să aibă mai mare încredere în ei înşişi, să lucreze în echipă şi să-şi dezvolte creativitatea prin joc.

Elevii au fost însoţiţi de către coordonatorul principal al proiectului, Manuela Tomescu, şi de învăţătoarea Raveca Tibori, într-o săptămână plină de creativitate, de culoare, de spontaneitate, cu activităţi originale şi inedite,  de mare impact, o săptămână dedicată poveştilor de dragoste din literatură.

 

1 Scoala 25

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.