Acum citesti:
251 de absenți în județul Sibiu la simularea la limba română a Evaluării Naționale
Intreg articolul 2 minute de lectura

251 de absenți în județul Sibiu la simularea la limba română a Evaluării Naționale

Astăzi, între orele 9-11, în toate unitățile de învățământ din județulul Sibiu, a fost susținut simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2018. Chiar dacă membrii de sindicat, cadre didactice afiliate F.S.L.I., au anunțat faptul că vor boicota această simulare, în toatea unitățile de învățământ din județul Sibiu nu au existat probleme în privința organizării acesteia.

La începutul anului școlar 2017 – 2018, erau 3.480 elevi înscriși în clasa a VIII-a, iar la începutul semestrului II 3.433 elevi, diferența fiind dată de elevii care au plecat în alte județe sau din țară. Din cei 3.433 elevi, au solicitat participarea la simularea examenului de Evaluare Națională 3.409 elevi, diferența fiind dată de elevii din unitățile de învățământ special și cei cu C.E.S. care participă la această simulare doar la cererea scrisă a părintelui.

Din cei 3.409 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.157 elevi (92,61%), 251 elevi au absentat, iar un elev a fost eliminat la Școala Gimnazială ”Regina Maria” Sibiu, din cauza faptului că în timpul probei simulate a avut asupra lui telefonul mobil, încălcând astfel prevederile procedurii privind simularea examenului de Evaluare Națională.

Următoarele etape ale simulării examenului de Evaluare Națională 2018 se vor desfășura în zilele de 6 martie la matematică și 7 martie la limba și literatura maternă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.