Acum citesti:
Ora Pământului va fi marcată în 25 martie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ora Pământului va fi marcată în 25 martie

Sub deviza „Dăruiește Naturii din Energia Ta”, Ora Pământului va fi marcată de către Asociația de Turism și Ecologie Dianthus la Mediaș printr-o alergare nocturna pe dealul BinderBubi. Evenimentul se va desfășura în 25 martie între orele 20:30 – 21:30. Plecarea va fi din fața hotelului BinderBubi din oraș, duminică, 25 martie la ora 20:30. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Calendarul Verde” implementat cu sprijinul Romgaz Mediaș. În 2016 si 2017, Asociația Dianthus și Romgaz au marcat Ora Pământului prin parcurgerea unui traseu de 7 kilometri pe biciclete și oprirea luminilor în sediile companiei.

Ora Pământului a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Totul s-a concretizat într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

„Vino alături de noi pentru o oră de mișcare și sănătate, oră în care stingem luminile acasa și ne bucurăm de aerul curat și de atmosfera specială a pădurii. Alergăm pe un traseu de 4 kilometri, ne oprim și savurăm un ceai cald admirând panorama orașului noaptea în zona „La Brazi”, apoi coborâm înapoi în oraș”, spune Feri Teglaș, președintele Asociației Dianthus Mediaș.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.