Acum citesti:
Conferința Internațională „Învățare prin Joc și Explorare”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Conferința Internațională „Învățare prin Joc și Explorare”

În 16 martie, în Aula Magna a Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga”, din Sibiu, are loc Conferința Internațională Finală „Învățare prin Joc și Explorare”. Este vorba despre un eveniment care face parte din proiectul pilot de formare continuă a cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar. Conferința este o ocazie de dezbatere, bilanț în ceea ce privește utilitatea strategiei didactice propuse, plus valoarea adusă procesului de învățământ și planurilor de diseminare viitoare a rezultatelor proiectului – pilot, după cum informează organizatorii.
„Cadrele didactice care au participat la acest proiect au avut ocazia de a descoperi o viziune inovatoare asupra procesului de învățare și a instrumentelor ce îi stau la dispoziție și a pus bazele unei adevărate viitoare comunități, în care schimbul de experiență, comunicarea eficientă și reflecția asupra experimentelor trăite împreună să reprezinte un capital extraordinar pus în slujba procesului instructive-educativ, a părinților și a elevilor”, a declarat Eleonora Scarlet Ritter, manager proiect pilot.
Intențiile promotorilor de a continua demersul prin organizarea de sesiuni de formare unui număr cât mai mare de cadre didactice, se bucură de sprijinul partenerilor din proiect, în special al Inspectoratului Şcolar Județean Sibiu precum și al Casei Corpului Didactic Sibiu. Împreună cu acestea se dorește dezvoltarea la nivel județean și regional, precum și pregătirea pentru nivelul național, a ceea ce se poate numi „premisa unei noi paradigme educaționale”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.