Acum citesti:
Încă 37 de elevi calificați la olimpiade naționale
Intreg articolul 3 minute de lectura

Încă 37 de elevi calificați la olimpiade naționale

O parte dintre elevii sibieni au participat, în 3 martie, la faza județeană a 8 olimpiade. 37 dintre ei s-au calificat  pentru fazele naționale la geografie, biologie, religie, germană maternă și psihologie – pedagogie. Pentru alte 3 discipline, respectiv engleză, franceză și spaniolă, loturile se află sâmbătă, 10 martie.
6 elevi sibieni vor merge la Olimpiada Națională de Geografie de anul acesta. Ei sunt Mihaela Maria Tița, cls. a VII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Mediaș, Dumitru Șerban Suciu, clas. a IX-a, Colegiul Național „Octavian Giga”, Sibiu, Eveline Teodora Buta, cls.a X-a, la aleși Colegiu, Ioan Teodor Cuculea, Gabriel Răzvan Alexe, ambii în clasa a XI-a , la Goga șo Teodora Popa, cls. a XII-a, la Liceul Teoretic „Axente Sever”, din Mediaș.
La această etapă s-au prezentat 71 de elevi din clasele a VIII-a și până într-a XII-a, din județul Sibiu. S-au obținut 5 premii I, 6 premii II, 5 premii III și 10 mențiuni.
Etapa națională a Olimpiadei de Geografie se va desfășura în perioada 1 – 7 aprilie, la Brăila.
La Olimpiada Națională de Biologie Sibiul se va prezenta cu 5 elevi. Ei sunt Mara Bardac, Ștefan Rebegel, ambii elevi la Colegiul Național Samuel von Brukenthal, în clasele a X-a, respectiv a XI-a, Carmen Chiferiuc, cls. a X-a, la Colegiul Național „Octavian Goga”, Vanessa Raquel Drăgan și Sebastian Lupean, ambii elevi la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” în clasele a XI-a și a XII-a.
La faza județeană a acestei olimpiade au participat 162 de elevi din clasele VIII – XII si s-au obținut 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III și 19 mențiuni.
Etapa Națională se va desfăjura la Piatra Neamț, în perioada 2 – 7 aprilie.
La Religie vor merge la nivel național 5 elevi. Ei sunt Vasile Sorin Mîțiu, cls. a VIII a, Școala Gimnazială Cristian, Miruna Andrada Stoica, cls. a VIII-a, Școala Gimnazială, Nr. 1, Sibiu, Ioan Mihoc, Maria Oancea, amnii elevi la Colegiul Național „Octavian Goga”, In clasele a IX-a și respectiv a X-a și Denisa Tincă, cls. a IX-a, Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”, din Mediaș.
La faza județeană au participat 123 de elevi din clasele VII – XII și s-au obținut 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III și 11 mențiuni.
Etapa națională se va desfășura la Iași, în perioada 12 – 15 aprilie.
La etapa județeană a Olimpiadei la limba germană maternă au participat 112 elevi, iar 13 dintre ei vor reprezenta Sibiul la nivel național. Concursul va avea loc la Sibiu, în perioada 3 -6 aprilie.
În ceea ce privește faza națională a Olimpiadei de Psihologie – Pedagogie, județul nostru va fi reprezentat de 8 eleve. Ele sunt Natalia Popa, cls a IX-a, Bianca Vinți, cls. a IX-a, Minica Alexandra Brădeanu, cls a X-a, Alexandra Iurian, cls. a X-a, Adriana Stanciu, cls. a XI-a, Maria Briena Achim, Elena Carmen Făgețan și Gabriela Mihaela Stoia, eleve în cls. a XII-A. Toate sunt de la Colegiul Pedagogic din Sibiu.
Ultimele 3 discipline la care s-a susținut faza județeană sunt limba engleză, limba franceză și limba spaniolă. Premiile și loturile naționale pentru aceste discipline sunt definitivate sâmbătă, 10 martie, după ce elevii susțin și o probă orală.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.