Acum citesti:
Ziua Internațională a Apei va fi marcată în 22 martie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ziua Internațională a Apei va fi marcată în 22 martie

În fiecare an, în 22 martie este marcată Ziua Internațională a Apei. Scopul acestei zile este de a atrage atenția spre problemele cu care se confruntă planeta în ceea ce privește resursele de apă. Aproximativ 1,5 miliarde de oameni trăiesc astăzi în zonele grav afectate de deficitul de apă iar numărul va crește la aproape 4 miliarde de persoane până în 2050, ceea ce va declanșa o criză alimentară la nivel mondial, dacă nu se schimbă abordarea din prezent.

În cadrul proiectului Calendarul Verde, Asociația Dianthus și Muzeul Gazelor Naturale organizează un concurs de creație pe tema “Apa, cea mai importantă resursă a planetei” prin care copiii din școlile generale sunt invitați să creeze desene și esee pe această tema. Fiecare participant va primi o diplomă si o mică supriză din partea organizatorilor iar festivitatea de premiere are loc în data de 22 martie la Muzeul Gazelor Naturale

Juriul este alcătuit din reprezentați ai Asociatiei Dianthus iar calendarul evenimentului este următorul: între 12 și 20 martie se primesc desenele și eseele participanților, care se vor centraliza la Școala Gimnazială numărul 5. Este vorba despre un concurs de desene destinat elevilor din clasele 1-4 și un concurs de desene si esee clasele pentru clasele 5-8. În 22 martie are loc premierea lucrărilor și expunerea lor la Muzeul Gazelor Naturale, tot în 22 martie fiind programată și o ecologizare a râului Târnava Mare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.