Acum citesti:
Începe simularea examenului de Bacalaureat
Intreg articolul 2 minute de lectura

Începe simularea examenului de Bacalaureat

Elevii claselor terminale, dar și cei din clasa a XI-a vor susține în perioada 19 – 22 martie simularea examenului național de Bacalaureat, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.  Astfel, luni, 19 martie, aceștia au proba de limba și literatura română, marți, în 20 martie pe cea de limba și literatura maternă, miercuri, 21 martie pe cea de obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar joi, 22martie pe cea la alegera a profilului și specializării. La această ultimă probă intră materiile fizică, chimie, biologie, geografie, logică, psihologie, sociologie, filosofie sau informatică.
Afișarea rezultatelor se va face vineri, 30 martie 2018, urmând ca acestea să fie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-a desfășurat acestă simulare, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Simulările unor astfel deexamene au ca scop adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
La această simulare pot participa cei 270 de elevi din clasa a XIII-a a învățământului seral și cu frecvență redusă, 2.639 de elevi din clasa a XII-a și 3.347 de elevi din clasa a XI-a (aceștia susțin doar simularea probelor din 19, 20 și 21 martie).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.