Acum citesti:
Promovabilitate scăzută la simulările de clasa a VIII-a
Intreg articolul 2 minute de lectura

Promovabilitate scăzută la simulările de clasa a VIII-a

Cele mai slabe note la simularea examenului de Evaluare Națională au fost înregistrate la matematică, conform informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Dintr-o prezență de 93,13% la această materie, doar 31,59% dintre elevi au obținut note de promovare. Cei mai mulți elevi, 2.142 (68,41%) au obținut note cuprinse între 1 și 4,99 și doar 57 de copii au obținut note între 9 și 9,99. Au fost totuși și 9 elevi care au obținut note de 10.

La română, 98,84% dintre elevi au fost prezenți și 66,62% au obținut note de promovare. Cei mai mulți elevi, 1.053 (33,38%) au obținut note între 1 și 4,99, iar 281 de elevi între 9 și 9,99. O singură elevă a obținut 10 la această materie.

La limba maternă, promovabilitattea a fost de 86,09% la limba germană, cu o notă de 10 și de 75% pentru limba maghiară.

Singura școală din județ cu promovabilitate de 100% este Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. La polul opus stau școlile cu promovabilitate 0. Acestea sunt Liceul Tehnologic din Cisnădie (11 elevi), Liceul „Ion Mincu”, din Ludoș (2 elevi), Școala Gimnazială Waldorf „Hans Spalinger” din Roșia (8 elevi), Școala Gimnazială Târnava (11 elevi), CSEI nr 2 Sibiu (2 elevi) și școlile  din Apoldu de Jos (8 elevi), Cașolț (8 elevi), Râul Sadului (2 elevi) și Dobârca (3 elevi).

O particularitate ar fi faptul că, niciun elev, cu excepția celor 2 de la  CSEI Nr. 2 Sibiu, care învață în școlile speciale din județul Sibiu nu s-a prezentat la această simulare, după cum precizează reprezentanții ISJ.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.