Acum citesti:
22 de elevi merg la Olimpiadele Naționale de la istorie, socio-umane, informatică și chimie
Intreg articolul 3 minute de lectura

22 de elevi merg la Olimpiadele Naționale de la istorie, socio-umane, informatică și chimie

Olimpiadele județene continuă să ne dea elevi pentru cele naționale. Astfel, în 16 martie alte patru olimpiade s-au desfășurat în Sibiu. De data aceasta, 22 de elevi vor reprezenta județul nostru la faza superioară.

La Olimpiada de Istorie au participat 41 de elevi, din clasele VIII – XII și s-au acordat 19 premii și mențiuni. Elevii calificați la faza națională sunt Cristina Alexandra Moro, elevă în clasa a VIII-a, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Mariana Daria Hăprean, elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Economic „George Barițiu”, Mihaela Milea și Radu Florescu, elevi în clasa a X-a și respectiv a XII-a la Colegiul Național „Octavian Goga” și Mihai Diaconu, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Sammuel von Brukenthal”. Olimpiada are loc la Alba Iulia, în perioada 2 – 6 aprilie.

La Olimpiada de Științe socio-umane au participat 36 elevi din clasele VII – XII și s-au acordat 23 de premii și mențiuni. Pentru etapa națională s-au calificat elevii Anastasia Rusu și Mădălina Maria Pastor la educație civică, eleve în clasa a IV-a, la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Ioana Amalia Mazere și Adina Popescu la cultură civică, eleve în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Denisa Bordea la logică, elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Național „Octavian Goga” și Maria Beleiu la sociologie, elevă în clasa a XI-a, de asemenea, la Colegiul Național „Octavian  Goga”. Olipiadele Naționale se vor desfășura la Iași, în perioada 2 – 6 aprilie.

La faza națională a Olimpiadei de Informatică vor merge elevii Maria Morariu, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, din Mediaș, Cătălin Crăciun și Cristian Flavius Fetean, clasa a IX-a și respectiv a X-a, la Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”, din Mediaș, Gabriel Răzvan Dumitru și Alexandru Horațiu Udrea, în clasele a XI-a și a XII-a, elevi la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Examenul se susține în perioada 29 martie – 3 aprilie, la Constanța.

Ultima, dar nu cea din urmă, este Olimpiada de Chimie. La faza județeană au participat 43 de elevi din clasele VIII – XII. După corectarea lucrărilor au fost acordate 14 premii și 4 mențiuni. La etapa națională vor merge Bianca Popa, elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Sammuel von Brukenthal”, Octavian Ianc, Ioana Vasiu, Gheorghe Gabriel Vlad, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Teodor Sebastian Lupean elev în clasa a XII-a, la același colegiu și  George Ioan Marius Gaură, elev în clasa a X-a, la Colegiul Național „Octavian Goga”. Olimpiada Națională va fi susținută la Craiova, în perioada 1 – 5 aprilie.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.